Publicitat
Comunicació · 25 de Març de 2021. 19:22h.

Un catedràtic de l'Autònoma presidirà RTVE

Pérez Tornero escollit amb 247 vots

Un catedràtic de l'Autònoma presidirà RTVE

El Congrés dels Diputats ha escollit aquest dijous, 25 de març, el periodista i catedràtic José Manuel Pérez Tornero nou president de RTVE. El nomenament ha sortit endavant amb el suport de més de dos terços del Congrés (247 vots dels 269 vots emesos, 21 en blanc i 1 nul). El nou president de la Corporació substitueix Rosa María Mateo, administradora provisional única des de juliol de 2018.

La presa de possessió tindrà lloc demà divendres al Congrés, a les 12:00h del migdia. Al mateix acte prendran possessió els altres nou consellers de RTVE escollits pel Congrés i el Senat: Elena Sánchez Caballero, José Manuel Martín Medem, Carmen Sastre, Jenaro Castro, Juan José Baños, Roberto Lakidain, Ramón Colom, Consuelo Aparicio i Concepción Cascajosa.

Pérez Tornero (Almeria, 1954) és catedràtic de Periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona, periodista (premsa escrita, ràdio i televisió) i creador i director de programes de televisió a RTVE ('La aventura del saber', entre d'altres).

Doctor en Ciències de la Comunicació i llicenciat en Filologia Hispànica, és catedràtic de la UNESCO en Media and Information Literacy and Quality Journalism (amb especial incidència a Europa, països àrabs i Amèrica Llatina); director de la càtedra RTVE-UAB i membre de l'Observatori per a la Innovació d'Informatius a la societat de la informació.

Director del Gruo d'Investigació Scientific Research Group -Gabinet de Comunicació i Educació- i responsable del Departament de Cursos massius online de la UAB, dirigeix el Programa de Doctorat de Periodisme.

Va ser vicepresident d'AITED (Asociación Internacional de Televisiones Educativas y del Descubrimiento). A l'actualitat, forma part del Consell Directiu d'ATEI (Televisiones Educativas y Culturales Iberoamericanas). Ha estat membre del grup d'experts de la Unió Europea de Radiodifusió en matèria de programes culturals i educatius. Forma part del grup d'Experts de la UNESCO i de la Comissió Europea d'Alfabetització mediàtica.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#2 iñigo, castelló, 26/03/2021 - 08:49

Bravo. Muchas felicidades. Ojalá haya inversión para crear un canal de TVE en Catalunya que sea alternativa al relato indepe de TV3. Puede que sea imposible competir con un monstruo como TV3, pero es necesario hacerlo. TVE y el Gobierno de España en Cataluña no se pueden esconder.