Publicitat
Comunicació · 1 de Juny de 2013. 10:04h.

Un columnista de l'ABC compara Companys amb Franco

Hermann Terstch: "Es va alçar contra la República igual que Franco, però més vegades"

Un columnista de l'ABC compara Companys amb Franco

Hermann Terstch, en una foto d'arxiu

El columnista de l'ABC, Hermann Terstch, ha assenyalat que "Companys es va alçar contra la República igual que Franco, però més vegades. La diferència és que ell va perdre i Franco va guanyar".

En el seu article d'opinió, el periodista ha remarcat que "entre les moltes mentides que el nacionalisme ha institucionalitzat com a veritat oficial, una de les més grans és la que pretén que Companys era un impecable demòcrata i una persona decent".

"La veritat que en aquella època les democràcies també afusellaven als seus traïdors. La traïció de Companys va ser reiterada, primer el 1934 i després entorpint l'esforç de guerra de la República", segons Terstch.

També ha al·ludit a una piulada de fa uns dies quan va indicar que "és de les poques execucions de Franco que hauria aplaudit una democràcia". "No vaig haver d'utilitzar el verb aplaudir sinó aprovar o homologar", ha defensat.

Publicitat
Publicitat

59 Comentaris

Publicitat
#38 BEJOTA, BCN, 06/06/2013 - 17:56

FRANCO , FUE UN GENERAL INVICTO DEL GRUPO SELECTO DE ALEJANDRO MAGNO O JULIO CESAR,NAPOLEON,ETC.EL PRESIDENT COMPANYS ,NO PINTA NADA EN LA HISTORIA.(YO ,NUNCA LE HUBIERA FUSILADO SINO DESTERRADO.)

#37 Miquel, Badalona, 01/06/2013 - 22:07

Comparar un President escollit democraticament a ler urnes amb un militar colpista ajudat per tropes mores mercenaries i amb l'ajuda de tropes feixistes i nazis es propi de gent amb tares mentals. No pot ser nomes mala llet.

#36 Kropotkin, Vic, 01/06/2013 - 19:23

Los miembros de la División Azul juraban fidelidad a Hitler...nosotros nos negamos a condenar a la consejera del gobierno que los condecora....eeeeehh, pero q quede claro que los nazis son los catalanistas eh....juas, juas...mejor hundidos

#35 BEJOTA, bcn, 01/06/2013 - 18:42

COMPANYS ,FIRMÓ MAS DE 300 PENAS DE MUERTE Y, MIRÓ HACIA OTRO LADO CON UNAS 1500 QUE PUDO MEDIAR. FISILARLO ,FUE UN GRAVE ERRORDE FRANCO .EL DESTIERRO ,ERA LO PROPIO...

#34 Elisenda, Barcelona, 01/06/2013 - 17:58

No entenc el perquè de tants escarafalls. Un comentarista habitual d'aquest digital que firma a vegades "Pepe d'Andorra" i a voltes "Maria Jesús" s'ha passat tota la setmana lloant Franco i injuriant el president Companys, i encara és l'hora que li esborrin algun dels insults.