Comunicació · 25 d'Octubre de 2012. 17:06h.

Un columnista de l'ABC equipara islamistes i nacionalistes

L'exdirector de 'La clave', José Luis Balbín, indica que "són els pitjors adversaris dels seus 'germans separats'"

Un columnista de l'ABC equipara islamistes i nacionalistes

José Luis Balbín, en una foto d'arxiu

El columnista del diari ABC, José Luis Balbín, ha equiparat a islamistes i nacionalistes en un article d'opinió. Balbín ha aprofitat una reflexió d'Antonio de Senillosa per fer la comparació.

Segons l'exdirector de La clave, el polític català li va dir una vegada: "'Amic, hi ha dos problemes irresolubles en política: el dels religiosos exaltats i el dels nacionalistes irreductibles ..., que també són irresolubles".

Balbín ha remarcat que "estem passant ara pels dos alhora. El dels islàmics exaltats -no tots ho són- que es va estenent com un tsunami per gran part del món, negant-t'ho tot".

"El dels nacionalistes que floreixen com el xampinyó no només a Espanya, encara que els seus intents esdevinguin inútils, llevat en aïllats punts geopolítics que convenen a les grans nacions", ha insistit.

El periodista ha afegit que "aquest sembla ser el moment històric en què les grans nacions caminen en direcció contrària. Els islàmics i els nacionalistes són els pitjors adversaris dels seus germans separats".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#13 gerard, bcn, 26/10/2012 - 10:19

Nacionalsites espagnol, i tant que sí. Són de la mateixa matriu...

#11 Faithless, Barcelona, 25/10/2012 - 21:24

A aquest home passat de moda li va pujar el fum de la pipa al seu petit cervell i així deixa anar aquestes bajanades.

#10 Ortiz, BCN, 25/10/2012 - 21:08

Totalmente de acuerdo con Balbin el nacionalismo y el islamismo son ideologías irracionales, creencias totalitarias que buscan imponer sus dioses y no admiten disidencias ni no creyentes. La patria en la que creen los nacionalistas no deja de ser el sucedáneo de otro dios.

#9 Ciudadano X, Barçalunya World, 25/10/2012 - 19:30

Yo siempre he visto el islamismo como un movimiento nacionalista arabe elevado a una categoria divina, nada mas. Por lo tanto, es acertada la comparacion, que pregunten por Montserrat.

#8 perdón, bcn, 25/10/2012 - 19:26

Como español, tengo que pedir perdón a los islamistas.