Publicitat
Comunicació · 23 d'Octubre de 2017. 09:39h.

Un columnista de l’Ara creu que Junqueras “ens pren per idiotes”

“Les 40 empreses més importants que han marxat totalitzen gairebé el 30% del PIB de Catalunya”

Un columnista de l’Ara creu que Junqueras “ens pren per idiotes”

Junqueras, a la Cambra (foto:ccma)

El columnista de l’Ara, Fernando Trias de Bes, acusa el vicepresident Junqueras de prendre els catalans “per idiotes”. “Un nen té cent monedes d’un cèntim i una moneda d’un euro a la guardiola. Total: dos euros. Li prenen una moneda. La de l’euro. Són el 50% dels seus estalvis. Si algú li diu al pobre nen que només li han pres una de les cent una monedes i que encara n’hi queden cent, què pensarien?”, pregunta.

“Doncs això és exactament el que va dir Oriol Junqueras als empresaris durant la clausura del Dia de la Cambra de la Llotja de Mar: que no està satisfet amb la marxa de 800 empreses, però que hem de recordar que 260.000 empreses no han pres aquesta decisió”, indica.

“El PIB de Catalunya és de 223.629 milions d’euros. Les 40 empreses més importants que han marxat totalitzen una facturació de 64.917 milions d’euros, gairebé el 30% del PIB de Catalunya. I les 800 empreses en representen més d’una tercera part”, explica.

“Les altres 260.000 empreses que Junqueras va dir que queden són microempreses: el 87% tenen menys de nou treballadors. Amb més de cinquanta treballadors teníem 5.086 empreses. La setmana vinent el 20% d’aquestes empreses ja hauran canviat de seu social. Una de cada cinc”, argumenta.

“El sector empresarial està indignat. Estem preocupadíssims. És la crisi empresarial més greu de la història de Catalunya. Junqueras té el rècord de la història de l’economia mundial pel que fa a fugida d’empreses per hora. Mai en menys d’un mes una regió havia vist canviar de seu una tercera part del seu volum empresarial”, afirma.

“I encara ens diu que ens queden 260.000 empreses. No, senyor Junqueras, no compti monedes, sinó euros: han canviat de seu el 20% de les empreses grans, que sumen una xifra de negoci equivalent al 30% del PIB. Si vol, digui que no li importa, que potser tornaran o qualsevol altra excusa. Però almenys, ni que sigui per respecte, li demano que no ens prengui per idiotes”, conclou.

Publicitat
Publicitat

157 Comentaris

Publicitat
#87 Jorge Raúl Vives Vicente, Mataró, 25/10/2017 - 08:36

No son les seus lo que ha marxat només? Ho fan per protegir-se pel que pogui passar,quant encara no ha passat RES DE RES.Les empreses encara romanan ací.Els diners,amics meus,no en tenen d'ideologies. La burgesia sempre ha estat traïdora al poble.

#86 Bertran Montagut, Barcelona, 24/10/2017 - 15:57

¡ QUÉ NO TE ENGAÑEN !

La ÚNICA forma de PROTEGER TU DINERO es en cuentas abiertas en persona en sucursales fuera de Cat de bancos con CASA MATRIZ fuera de Cat

Las cuentas espejo, etc., son un invento de los bancos pa que no te lleves tu dinero a otros bancos o sucursales

Cuando llegue corralito, te tirarás de los pelos POR BRUTO

¡ PÁS

#84 Bertran Montagut, Barcelona, 24/10/2017 - 15:39

¿ ¿ ¿ QUÉ COMERÁS CUANDO LOS CUPEROS REVIENTEN LOS CAJEROS ? ? ?

¡ ¡ ¡ QUÉ NO TE COJAN CON LOS PANTALONES BAJAOS ! ! !

¿ ¿ ¿ CORRALITO CUPERO ? ? ?

¡ ¡ ¡ SACA YA TU DINERO ! ! !

¡ ¡ ¡ TONTO EL ÚLTIMO ! ! !

¡ ¡ ¡ PÁSALO ! ! !

#83 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 24/10/2017 - 14:11

El president de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF), Jacques Chagnon, ha fet una crida pública a mantenir les "institucions parlamentàries catalanes i els poders dels parlamentaris catalans, escollits democràticament". L'Assemblea agrupa a 83 parlaments.

#82 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 24/10/2017 - 14:05

El guru financer El-Erian a Bloomberg retreu la violència a l'Estat i exigeix diàleg amb Catalunya. El-Erian considera que després d'haver optat per la violència policial, no només l'independentisme s'ha imposat a Catalunya, sinó que l'Estat ara és "fràgil".

#82.2 José Hucha, Manchester, 24/10/2017 - 19:38

Joder Jordi me has dejado súper preocupado. De verdad que El -Erian también está de vuestra parte?????
Primero fue Maduro, después Kim jong Un y ahora El-Erian......Quién será el próximo???...Anda tápate majete...