Publicitat
Comunicació · 23 de Novembre de 2021. 17:38h.

Un company d'escola va intentar matar Pedro J. Ramírez

Soares Gamboa es va fer etarra i va planejar col·locar-li una bomba al cotxe durant un partit de bàsquet

Un company d'escola va intentar matar Pedro J. Ramírez

El periodista Pedro J. Ramírez explica al seu llibre de memòries (“Paraula de director”, Planeta), que acaba de sortir al mercat que ETA va intentar matar-lo. L'atemptat, a més, va ser encarregat a un excompany “del col·legi dels Maristes de Logronyo, el comando Madrid Juan Manuel Soares Gamboa”.

El que va ser director de Diario 16 i d'El Mundo -ara del digital El Español- va explicar que l'etarra penedit li va remetre una carta el 1995 des de la presó de Soto del Real, on complia condemna per assassinat, “l'inici de la qual no podia ser més impactant: 'Pedro, estàs assegut? Doncs asseu-te abans de començar a llegir”.

A finals d'agost del 85, “ell mateix va acompanyar un altre integrant del comando, Esteban Nieto, a un partit de bàsquet al poliesportiu Magariños entre l'Estudiantes i el Joventut, en què esperaven trobar-me. Portaven una bomba que havien preparat amb De Juana Chaos al pis franc que tenien al carrer Carranza. Estava formada per dues magranes, unides per una llinya, nuat a un ham”.

“La seva confessió -continua Pedro J. al llibre- segueix posant-me els pèls de punta: «L'ham es clavaria a la roda davantera esquerra del teu cotxe. En girar faria que la llinya tirés de l'anella i boom! La segona opció era senzillament ficar-les a la finestreta del cotxe i adéu. En qualsevol cas, et perseguiríem fins aconseguir-ho. No vas aparèixer o no et vaig veure. Me’n alegro”.

Juan Manuel Soares Gamboa, antic membre del comando Madrid, va ser condemnat en total a més de 2.000 anys de presó dels quals en va fer vuit a la presó després d'acollir-se a mesures de reinserció. Entre altres, va ser condemnat per l'atemptat de de la plaça de la República Dominicana, en què van ser assassinats dotze guàrdies civils; i el de la plaça de la República Argentina que va costar la vida a un ciutadà nord-americà que estava fent footing a més de diversos militars inclòs el general Azcárraga, que llavors tenia més de vuitanta anys.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Miguel, Hospitalet de Llobregat, 24/11/2021 - 19:04

USA debió "secuestrarlo" y juzgarlo allí (en el mejor de los casos todavía seguiría allí)

#4 Real Madrid 1979-80, Barcelona, 24/11/2021 - 09:24

Porque está teóricamente "arrepentido" y TV3 sólo entrevista a terroristas fetén. Esta historia ya la contó hace mucho el Pedro J

#3 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 23/11/2021 - 20:59

Uno de los tipos más tóxicos e indignos de la España de estos últimos años. Y Soares Gamboa, un cabr0n con pintas.

#2 Pádel, Barcelona, 23/11/2021 - 19:55

Juanma puede acabar un día de estos de ministro, si Bildu se empeña.

#1 Marcial Heredia, el circo de la tele, 23/11/2021 - 18:49

Y ese angelito de las granadas, ¿por qué aún no ha salido en el Faqs?.