Publicitat
Comunicació · 11 de Febrer de 2013. 16:36h.

Un convidat de 'Singulars' suggereix una aliança amb la Xina

Proposa cedir el port de Barcelona o Tarragona a l'armada xinesa en cas d'independència

Un convidat de 'Singulars' suggereix una aliança amb la Xina

Jordi Molins, durant el programa

Jordi Molins, físic i inversor institucional, ha proposat una aliança de Catalunya amb la Xina en cas d'una possible independència. Molins, al programa Singulars de TV3 del passat 30 de gener, ha afirmat que la UE no faria fora Catalunya en cas d'independència basant-se en l'argument "geoestratègic".

Preguntat pel presentador sobre què passaria "si ens fessin fora", el físic ha explicat que "imaginem, l'endemà el Govern diria ostres fins ara érem tots amics a la UE, no hi havia conflictes militars, però ostres ara ens han donat una puntada de peu al cul".

"Ara ens han fotut fora i potser d'aquí un temps ens envairien. Què hauria de fer el Govern? Defensar-se", ha afegit donant diverses possibilitats. La primera, ha dit, és "defensar-se fins les dents, que no és una bona opció perquè això els catalans no ho sabem fer".

La segona, ha comentat, "és la que jo recomanaria". "Aquesta seria com diuen els castellans portar al nostre costat un primo de Zumosol i recordem que els francesos tenen l'arma nuclear i per tant hauria de ser algú que tingués l'arma nuclear".

Per això Molins ha manifestat que una de les opcions "serien els xinesos. Imaginem que oferim als xinesos un contracte a curt termini. Part del port de Barcelona o del port de Tarragona per tal que poguessin tenir la seva naval a la mediterrània, és a dir els seus portaavions i els seus submarins nuclears".

"Això seria només en el cas hipotètic i irreal que la UE fes cas als nacionalistes espanyols i ens fes fora de la UE, però ja dic que aquest argument és fals perquè quan els líders europeus s'adonessin que això podria passar decidirien quedar-se Catalunya dins la UE".

Jordi Molins, en una conversa posterior amb e-notícies, ha volgut apuntar que "mai he dit que Catalunya ha de fer una aliança amb la Xina". "Si fem l'experiment mental d'imaginar-nos que la UE faria fora Catalunya en cas d'independència, podria comportar de manera especulativa que Catalunya s'aliés amb la Xina, amb Rússia o amb qualsevol altre potència".

"Això és un risc tan gran per la UE que ja de partida la UE no ens faria fora i per tant no caldria que Catalunya s'aliés amb la Xina, amb Rússia ni amb ningú", ha finalitzat.

Publicitat
Publicitat

139 Comentaris

Publicitat
#104 Óscar, BCN, 02/02/2018 - 11:21

Flipados

#103 Sergi , Barcelona, 02/11/2017 - 23:56

Otro iluminado como el Fuigdemont y cia. Iluminado es el adjetivo mas suave que se me ocurre, podria decir tambien tarado, retrasado, enfermo mental, pero lo dejamos en iluminado. La sarta de tonterias y paridas que suelta es de aurora boreal.

#102 Grauero, Gurugù, 02/11/2017 - 17:54

Unos 60.000M de Euros de la deuda soberana de España, esta en manos chinas. Vosotros creéis que xina se embarcaría en un proceso que le perjudicaría en 60.000M? y que tendría a los países de la OTAN la UE y otros en frente?. Se acuerdan uds, como reacciono la URS cuando EEUU instalo misiles en Turquia y como reacciono EEUU en Cuba. Pues eso.

#102.1 patumeiro, Sant Patumet, 02/11/2017 - 20:57

Este tipo es un claro ejemplo de la manipulacion mediatica q ha sufrido la sociedad catalana q nos ha llevado a este desastre actual.

#101 Carlos Gomez, Bcn, 26/02/2015 - 13:12

Al margen de lo hilarantemente delirante que pueda parecer , y es, el discurso de esta gente, no hay que olvidar que son ellos los que tienen el control de la zanahoria que pagamos todos.
Y las consecuencias de su psicosis aun estan por llegar.

#100 rorcual123, gerona, 14/09/2014 - 14:17

Ahora me entero,un año despues.
QUE PIRAOS Y DESESPERAOS QUE ESTAN ESTA GENTE¡¡¡¡¡¡¡¡¡