Publicitat
Comunicació · 10 de Febrer de 2010. 13:41h.

Un diari danès barreja nazisme i "opressió de l'espanyol"

Consideren que la política lingüística a Catalunya és fruit del "nacionalisme radical"

Un diari danès barreja nazisme i "opressió de l'espanyol"

Capçalera de l'article

El diari danès Politiken ha denunciat "opressió lingüística de l'espanyol" i "censura" en un article que ja ha estat replicat pel Col·lectiu Emma. El diari considera que la "retòrica de la por" que ja va ser "perfeccionada per Hitler" pot "apoderar-se de el món occidental".

En aquest sentit, consideren que la política lingüística de Catalunya és fruit de la "censura" i del "nacionalisme radical", i recorden que Franco va fer el mateix amb la llengua catalana.

El Col·lectiu Emma ha replicat al diari que l'article "és absurd i de mal gust" i els han recordat que el català "segueix sent discriminat", citant com a exemples el poc cinema en llengua catalana existent, o les dificultats per utilitzar aquesta llengua "en l'àmbit de la justícia o en una cafeteria".

Publicitat
Publicitat

126 Comentaris

Publicitat
#126 Laia, París, 16/02/2010 - 15:18

Uno más, ja ho diuen, que la ignorància és atrevida. N'ets un bon exemple.

#125 Uno más, De aqui, 13/02/2010 - 12:45


El valenciano como lengua autoctona ha sido completamente contaminada, por una A "val" LL controlado desde el IEC a eso se le llama genocidio cultural.
Creo que desconoceis la situacion real de eliminación idiomatica que sufrimos en CV y las islas.

#124 Francesc, Barcelona, 12/02/2010 - 12:02

La seva capital hauria de ser Tortosa, Amposta, Vinaròs o Peníscola. Una ciutat equidistant a Barcelona i València i les forces centrípetes que sotmeten llurs països. Al contrari, Tortosa o Peníscola haurien d'exercir un contrapès contra aquelles.

#123 Francesc, Barcelona, 12/02/2010 - 11:56

Jo, personalment, defenso que el terme més adient per als nostres territoris és "Països del Català/Valencià" i l'idioma comú: caatalà/valencià o llengua catalanovalenciana.

#122 Francesc, Barcelona, 12/02/2010 - 11:54

Per a Uno Más (de aquí). No sé exactament que vols dir amb això que "imposem"... Què "imposem"? Altra cosa és la denominació Països Catalans, que a hores d'ara ja veiem que causa rebuig.