Publicitat
Comunicació · 8 d'Agost de 2017. 09:23h.

Un diari danès considera que el referèndum és l'eina "per posar fi a 800 anys d'amargura"

Politiken defineix Puigdemont com "l'home fort de Catalunya"

Un diari danès considera que el referèndum és l'eina "per posar fi a 800 anys d'amargura"

Article de Politiken

El diari de pagament més llegit a Dinamarca, Politiken, dedica un article al referèndum i defineix l'1 d'octubre com l'eina "per posar fi a 800 anys d'amargura i lluita per a la independència del gran veí espanyol".

L'article, signat pel corresponsal europeu Michael Seidelin, exposa que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, és "l'home fort de Catalunya" i diu que "està preparat per fer front a la confrontació final amb la dominància espanyola".

El rotatiu destaca que "l'oponent de Mariano Rajoy creu en la democràcia". "Era amb desafiament i orgull que Carles Puigdemont, com a líder del govern autonòmic català, el 9 de juny d'aquest any va fer un pas, que pot ser determinant pel futur d'Espanya i Catalunya", afegeix l'article.

El text també recull manifestacions del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, dient que el referèndum no es farà: "Aquesta bogeria autoritària no guanyarà mai l'autoconfiança i equilibri del nostre estat democràtic". I també cita la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría: "L'Estat espanyol el pot aturar en 24 hores".

"No eren amenaces sense fons", explica Politiken, que explica com la Guàrdia Civil ha citat a declarar polítics i funcionaris d'alt nivell les últimes setmanes. "El missatge és clar: Es poden arriscar a presó, multes i possible confiscació de béns si participen en l'organització del referèndum, que segons la Constitució espanyola és il·legal", segueix.

Finalment, recorda que "les amenaces ja van fer plegar tres consellers", però que Puigdemont va nomenar "tres personalitats conegudes com a proindependentistes". "Ara es tracta de política i el dret d'autodeterminació de la gent", conclou.

41 Comentaris

Publicitat
#34 LuisAlb, ZGZ, 10/08/2017 - 23:47

Lo de los 800 años es un error o una tergiversación interesada. En el articulo habla de 300 años, y no parece que sea una opinión del periodico, más bien del Govern.

#33 Pan con tomate y jamón Ibérico, Desenroscando barretinas, 08/08/2017 - 20:12

¿800 años de amargura? pues para estar amargados a muchos catalanes no se les notaba. Y desde hace tanto tiempo, tiempo suficiente para llenar el territorio de casas de indianos que hicieron negocio en el imperio de Castilla, sin ningún remilgo.
Para que vengan ahora los separatistas a decir que somos una colonia. si pero del "Africa tropical"

#32 Flint, Dinamarca del sud, 08/08/2017 - 18:21

La autoria de la noticia es de la Agencia Catalana de Noticies...sospechoso.Seguiremos investigando...

#31 Pep, Bcn, 08/08/2017 - 18:06

Es que al periodista le gustó mucho el viaje a Lloret que le regalo Puigdemont...tenía que escribir algo tan delirante como el botellon a 5 pesetas que se tomó.

#30 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 08/08/2017 - 17:56

En Margallo encara pensa allò de Catalunya vagant per l'espai sideral?...Als espanyols els agafarà la independència de la nació catalana fumants cigars tot mirant una "corrida"...Olé!