Comunicació · 18 d'Octubre de 2012. 17:43h.

Un exdirigent del PSC admet que "el federalisme no existeix"

Sobrequés diu que la direcció de los socialistas "mai" s'ho havia plantejat

Un exdirigent del PSC admet que "el federalisme no existeix"

Jaume Sobrequés, durant el programa

L'historiador Jaume Sobrequés, exmilitant i exdirigent del PSC, ha assegurat que "el federalisme no existeix" i que el partit dels socialistes catalans "mai no s'ho havia plantejat".

En una intervenció al Canal Català, Sobrequés ha comentat que "la gent no sap el que és el federalisme, perquè molt a prop de l'estat federal ja hi som amb l'estat autonòmic. És a dir, la via federalista el PSC l'ha reflectit d'una manera nominal. Jo sé com va començar perquè jo hi era quan va començar això".

L'historiador s'ha disposat a explicar "per primer cop" com els socialistes van apostar pel federalisme. "Era un dia del mes d'agost, quan tots els que formàvem l'Executiva estàvem de vacances. Però hi havia un home que estava de guàrdia permanent que era el senyor Josep Maria Sala i un bon dia va dir que Espanya havia de ser federal".

"Però mai no hi va haver a l'Executiva, quan jo hi era, no es va parlar mai del federalisme ni se li va donar contingut", ha afegit abans de dir que el federalisme per al PSC "no té contingut". A més, ha insistir que per fer un estat federal "cal que n'hi hagi dos o 17 que es vulguin federar i això no existeix".

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#11 Sansito, Barcelona, 19/10/2012 - 13:36

Per federar-se cal que un altre subjecte es vulgui federar. España no ho farà mai. Tot és paper mullat i parlar per parlar. Aquí hi ha gent que només vol parlar de coses intangibles. Són els que pensen que "qui dia passa any empeny". Això és el federalisme a Catalunya.

#10 Joan, Barcelona, 19/10/2012 - 00:08

El que no existeix és el PSC.

#9 Jim, bcn, 18/10/2012 - 21:53

Sobrequés té tanta autoritat com a representant del PSC com Rahola d'ERC.

#8 Jesús_9barris, Barcelona, 18/10/2012 - 21:33

La proposta al Congrés del PSC li van encarregar a Castells, precissament, als 80. Aquest potser té amnèsia des de les abraçades amb Mas, quan tornà cua entre cames de Madrit

#7 pepe, andorra, 18/10/2012 - 18:42

Lo q no existe seguro es una cotización en un trabajo de verdad del señor este. El día q cotize en un trabajo en el q no lo enchufen y no sea nada publico, sonaran las campanas. A este no le conozco un trabajo honrado desde por lo menos, el paleolítico.

#7.1 Enric_J_M, Bcn, 18/10/2012 - 19:22

I que coi tindrà a veure el que aquest senyor hagi fet en la seva vida amb el que diu?!?? Es com si jo penses que tot el que tu escrius és una autèntica bajanada pel sol fet de ser tu un tros de quoniam espanyolista, que té d'andorrà el que jo tinc de monja de clausura...

#7.2 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 18/10/2012 - 20:34

Quina bestiesa. En Sobrequés és un historiador important que ha escrit un munt de llibres, ha sigut professor universitari, director d'un museu i un llarg etc. de treballs intel·lectuals tan honrats com qualsevol altre. Es incomprensible que hi hagi gent que prejutgi d'aquesta manera.

#7.3 Gongylus, Girona, 18/10/2012 - 22:12

Hi ha gent que en comptes de debatre idees es dediquen a desqualificar les altres persones que no pensen com ell. Veritablement trist. Un debat o un fòrum és per contrastar idees i punts de vista, però no per agredir i insultar.