Publicitat
Comunicació · 6 de Juny de 2019. 11:01h.

Un "gilipollas" a la direcció d'El Mundo

David Jiménez, exdirector: “Molts periodistes estan implicats en les clavegueres de l'Estat"

L'exdirector d'El Mundo David Jiménez ha presentat aquest dimecres el seu llibre a Barcelona titulat precisament "El director" (Llibres de l'K.O.)  on narra, per dins, la seva gestió al capdavant del diari durant 366 dies. Va ser un confessió a tomba oberta amb el també periodista José Ribas de presentador.

Jiménez va ser el tercer director del rotatiu després del cessament de Pedro J. Ramírez (1989-2014) i el seu successor Casimiro Garcia-Abadillo (2014-2015). El van substituir dos més: Pedro García Cuartango (2016-2017) i Francisco Rosell, que va arribar el 2017 i es manté en el càrrec.

A l'obra explica que mentre estava a Harvard amb una beca Nieman després de vint anys de corresponsal a Àsia -on va cobrir des del Tsunami a l'accident nuclear de Fukushima- el van venir a buscar per fer-se càrrec de la direcció. "Vaig aterrar a El Mundo com un marcià", va confessar ahir.

Quan va arribar a Madrid "la circulació del rotatiu havia caigut més d'un 60% abans de la meva arribada i sempre ho havia fet més que la competència des de l'inici de la crisi. La venda de l'exemplar, que no tenia en compte les dades inflades amb repartiments gratuïts i promocions, había baixat de forma similar a la meva arribada i ho seguiria fent després de la meva sortida ", descriu a l'obra.

Però Jiménez no coneixia la majoria de dirigents polítics ni tenia experiència en la relació amb les grans empreses. A l'acte d'ahir va explicar -també surt al llibre- que una  de les seves primeres topades va ser amb el llavors ministre de l'Interior, Jorge Fernández. "El primer que em va dir és que no són temps per a la neutralitat política". "Potser el rar sóc jo, vaig pensar".

"I la secretària d'Estat de Comunicació, Carmen Martínez de Castro, em va enviar un whatsapp per queixar-se per una vinyeta de Gallego & Rey". "És impensable que l'equivalent a secretari d'Estat de Comunicació dels Estats Units faci el mateix", va afegir.

"Em miraven rar. Deurien  pensar: aquest tio és gilipolles quan els hi explicava la meva idea del periodisme i el què volia fer al diari". "Es podia veure a les seves cares: aquest durarà dos telenotícies", pensaven.

Jiménez es va queixar que "els propis periodistes han normalitzat els mals del periodisme" i va recordar que ell va ordenar interrompre la relació amb el comissari Villarejo, ara en presó preventiva, que havia estat subministrant informació a El Mundo durant anys". "Molts periodistes estan implicats en les clavegueres de l'Estat ", va insistir ahir.

En la seva opinió, "el poder ha deixat de tenir por de la premsa: ens han perdut el respecte" perquè "la premsa s'ha convertit en part del sistema". A l'obra descriu el que considera els "intocables" i "els acords" d'empreses de l'Ibex amb mitjans de comunicació. "Si el periodista no emprenya el poder no està fent de periodista sinó de relacions públiques", va subratllar.
 

David Jiménez, exdirector d'El Mundo
Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Julio Loras Zaera, Tortosa, 09/06/2019 - 11:42

I per què no ho denunciava quan ell hi era?

#4 Pan con tomate y jamón Ibérico, Free Tabarnia..., 07/06/2019 - 23:53

¡Es una vergüenza, aquí se juega...! de la película Casa Blanca...

También puedes preguntar a los periodistas de Cataluña...

#3 Lobisome, BCN, 06/06/2019 - 21:07

No conozco de nada a este tipo, pero hay algo en lo que tiene más razón que un santo. La relación "natural" que el poder político debería tener con la prensa es la de tenerle miedo. Si el poder no le tiene miedo a la prensa, la democracia está averiada. Así de simple. Pregúntense ahora por la prensa catalana...

#2 Jose Garrido, Granollers, 06/06/2019 - 13:06

Este tio es otra como la talegon, que va allí donde le den cancha. No me parece alguien de fiar, sino un ser vengativo que al no obtener lo que quería ahora está ajustando cuentas. Dentro de poco lo veremos agitando una estelada y si no al tiempo.

#1 pepe, andorra, 06/06/2019 - 12:23

la prensa en general, salvo honrosas excepciones, forma parte del regimen, tanto como las autonomias o la ideologia de genero, claro q mas tonto es el q se cree algo de lo q salga escrito o dicho, pq de un tiempo a esta parte, desde el 11 marzo de 2004, no hay quien se crea nada de lo q dicen o escriben, es todo, literalmente, manipulado o falso

#1.1 Julio Loras Zaera, Tortosa, 09/06/2019 - 11:43

De Vox?