Comunicació · 20 d'Octubre de 2019. 13:17h.

Un intel·lectual independentista justifica els aldarulls

Bernat Dedéu: "La violència funciona i té tota la legitimitat del món quan defensa una idea gran, bella i per la qual valgui la pena trencar-se la cara

Un intel·lectual independentista justifica els aldarulls

El filòsof Bernat Dedéu ha assegurat en un article a El Nacional que "la violència funciona i té tota la legitimitat del món quan defensa una idea gran, bella i per la qual valgui la pena trencar-se la cara".

Dedéu exposa que "cada generació té el dret inalienable a explicar-se i jo no tinc cap mena de legitimitat de fer-los de portaveu, però diria que als catalans més joves això del 9-N, de la independència simbòlica i d'eixamplar la base els fot bastanta mandra".

L'articulista destaca que Barcelona viu "nit rere nit envaïda" per "nanos que tenien poc més de deu anys quan va iniciar el procés" i celebra que "els últims dies ha preferit enfrontar-se gallardament a la policia i jugar-se els ulls que no pas passar-se la nit a Razzmatazz fotent-se MDMA i ballant música infecta".

També apunta que els aldarulls d'aquests dies "només tindran sentit" si la població "abandona els partits quan li pidolin el vot pel 10-N i promogui un canvi radical en l'oligarquia política catalana".

Finalment, Bernat Dedéu creu que els joves podran perdonar-nos que ens empasséssim certes mentides, però que els utilitzem per purgar les nostres misèries ja passaria de mida". "Alguna cosa està canviant al carrer, però sense una transformació a la zona de comandament tota aquesta energia acabarà malbaratada", conclou.

Publicitat
Publicitat

75 Comentaris

Publicitat
#87 José Suárez, Oviedo, 22/10/2019 - 20:59

"Vaillant, lanzó una bomba en medio de la Cámara de Diputados de París, en plena sesión, una tarde de diciembre de 1883. Qué importan las víctimas si el gesto es bello , al saber la noticia comentó un poeta, que perdió un ojo, meses después en el restaurante Foyot, al estallar otra bomba anarquista"
Cuidado Bernat camina por lo segado

#86 Xavier, Cornellá , 22/10/2019 - 09:29

Intelectual??

#85 gurguri, barcelona, 21/10/2019 - 23:04

Hoy en RAC 1 hemos podido escuchar a la gran Maika Navarro, explicando como vió in situ los disturbios.Pero la mayoría Basté Rahola etc al servicio de los indepes y sus CDR.

#84 BOINA, Murcia, 21/10/2019 - 20:24

Vale, Tengo una idea bella y grande: proteger la democracia. Para ello te podría dar una hostia y estaría perfectamente justificado (menos mal que yo no soy un intelectual catalán fumado)

#83 Joan, BCN, 21/10/2019 - 12:45

¿Intelectual indpendentista? Oximoron.