Publicitat
Comunicació · 19 de Desembre de 2013. 12:50h.

Un intel·lectual proper al PSC denuncia el "silenci" dels mitjans

L'articulista Joaquim Coll lamenta "la falta de crítica" davant la "manipulació" de la pregunta

Un intel·lectual proper al PSC denuncia el "silenci" dels mitjans

Imatge de l'article

El columnista d'El Periódico, Joaquim Coll, proper al PSC, assenyala que "la situació general dels mitjans catalans ja ha estat comentada altres vegades, i descrita en termes d''espiral del silenci', ja que molts periodistes i tertulians s'han adaptat al clima general del que convé dir i defensar. Ho hem vist clarament en relació a la doble pregunta encadenada que van acordar els partits del bloc sobiranista".

"Sorprèn la manca de crítica davant d'una formulació que, si més no, hauria d'haver estat posada a la picota per la seva confusió conceptual. Si el periodisme d'aquest país estigués més enlairat de l'èpica del procés, l'embolic organitzat sobre com haurien de comptar els vots hagués obert una crisi que hauria deixat inservible l'acord a la pregunta l'endemà", afegeix.

"Amb tot, això no treu importància a la manca d'opinions crítiques als mitjans, sobretot quan una veu tan autoritzada com la del quebequès Stéphane Dion ha declarat que "al Canadà, aquesta pregunta en dues parts seria denunciada per manipulació. Escàs ressò han tingut les paraules del pare de la llei de la claredat. Segur que si hagués dit que la pregunta li semblava encertadíssima, se l'entrevistaria a TV3 com a autoritat internacional que avala el procés", conclou.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#18 Barcelona, Barcelona, 20/12/2013 - 05:02

Te raó, la pregunta és un nyap. Per fer això, més valia haver preguntat clara i senzillament: Independència, ¿Sí o No? i punt.

#15 Kropotkion, Vic, 19/12/2013 - 15:21

Si es intelectual, no puede ser cercano al PSC. Por otra parte, menudo pringao. Se entera ahora que todos los medios de comunicación de Cataluña están comprados por el Régimen. Jua, jua, jua,... Igual piensa que los hijos de Pujol se han forrado porque eran muy trabajadores. Jua, jua, jua,...

#15.1 Ceba, Barcelona, 19/12/2013 - 21:48

Kropotkion...escup el moc que tens a la gola jua jua qe fas fàstic quan parles, escup jua jua jua escup el veri

#14 joan, bdn, 19/12/2013 - 15:13

Us passeu tot el dia reclamant que surti estat federal (la consulta es fa perquè al carrer van sortir els que volen la independència).. Al final us fan cas, tot i que preguntant només independència n'hi hauria prou i ataqueu la pregunta. Bàsicament és que no voleu fer consulta en contra del oprgram

#13 Claüc, Sabadell, 19/12/2013 - 15:08

Sr. Coll, apart que la pregunta afavoreix l'unionisme, perquè considera els que volen l'estat Federal com a unionistes, en què manipula la pregunta? no hi sé veure què.

Em sembla que només son berreries seves.

#12 Alaguait, BNC, 19/12/2013 - 14:49

És clar, i precisament per aquesta atmosfera d'opresió i silenci vosté pot sortir en un mitjà de comunicació per a denunciar-la. Quin sistema repressiu més estrany aquest? Va, que se us veu el llautó.