Publicitat
Comunicació · 9 de Juny de 2013. 22:38h.

Un llibre acusa el director de La Vanguardia de rebre sobres del PP

Quan l'actual ministre de l'Interior, Jorge Fernández, era l'home fort del partit a Catalunya

Un llibre acusa el director de La Vanguardia de rebre sobres del PP

Jorge Fernández, amb Javier de Godó i José Antich

El llibre Informe Mongolia: Papel Mojado (Debate, 2013) -escrit per un col·lectiu vinculat a la revista Mongolia- acusa l'actual director de La Vanguardia, José Antich, d'haver rebut sobres del PP quan era redactor de política del diari El País. La revista, que tira uns 40.000 exemplars, està formada per antics periodistes del diari Público.

Al llibre, en el qual es repassa la crisi de la premsa, asseguren que "a finals de la dècada de 1980, quan Jorge Fernández Díaz dirigia el PP a Catalunya, Antich, que cobria la informació del partit per El País, rebia periòdicament sobres amb gratificacions, sovint en efectiu".

"Aquestes atencions -insisteixen- eren especialment suculentes coincidint amb les campanyes electorals". Els autors citen, per sustentar la seva afirmació, "fonts coneixedores de les tripes comptables del partit".

També relacionen l'actual director de La Vanguardia amb d'altres dirigents polítics, com el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida. En aquest cas, relaten que "la proximitat" amb Duran es va forjar també "durant els temps d'El País i va arribar fins i tot a superar la de Fernández Díaz". "Per això, l'esclat del cas Pallerols, de finançament irregular del partit democristià, va col·locar també els focus de forma indirecte sobre l'avui director de La Vanguardia", afegeixen.

Expliquen que "vàries redaccions de Barcelona van arribar a manegar transcripcions de converses intervingudes per la policia amb supervisió judicial en les quals es detallaven moltes atencions al periodista Pepe".

"L'acord per tancar el cas Pallerols sense judici ha impedit profunditzar sobre les gravacions entre dos dirigents de l'aparell d'Unió parlant sobre Fecea, organització que finançava els viatges de Duran com a líder del partit: Fecea pagava el bitllet però no se'l quedaven com a comprovant, li donaven al Pepe, i feien el mateix amb la factura de l'hotel… Ho entens?, explicava l'exdirigent amb el telèfon punxat", apunten abans de dir que "en aquella època, El País es vantava de pagar tots els viatges i de no deixar-se convidar mai".

Imatge del llibre

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Manuel, Mérida, 11/06/2013 - 13:14

Perro come lobo http://histericapeninsula.blogspot.com.es/2013/05/perro-come-lobo.html

#10 pep, Riupixats del Baixventre, 10/06/2013 - 18:13

Pepe necesitaba ese dinero, la piscina se le había quedado pequeña.

#9 spanish, Madrid, 10/06/2013 - 10:14

y Mas regalandoles dinerito cada año

#8 Kropotkin-Harto de paletos catalanistas y del PSC, Vic, 10/06/2013 - 09:18

¿Solo del PP? Jua, jua, jua,... La prensa libre e independiente catalana es tremenda... Jua, jua, jua,...

#7 Joan , Vic, 10/06/2013 - 06:55

Aquests de Mongolia es el periodisme independent de sempre. Anar calumniant sense pudor i perque "jo soc la justicia i els lliures". Au tornem als diaris de sempre que almenys si ens enganyen ho fan amb proves. Quins farsants aquests del mongolia.