Publicitat
Comunicació · 12 de Juny de 2021. 12:21h.

Un periodista anglès compara Pedro Sánchez amb Nelson Mandela

John Carlin també demana "magnanimitat" amb els indults

Un periodista anglès compara Pedro Sánchez amb Nelson Mandela

El periodista anglès John Carlin ha comparat el president del Govern espanyol Pedro Sánchez amb Nelson Mandela. Carlin, en un article a La Vanguardia publicat aquest dissabte, destaca que Pedro Sánchez apel·lí a la "magnanimitat" amb els dirigents independentistes condemnats i ho equipara a la situació viscuda a Sud-àfrica.

En l'escrit, el periodista exposa també que Desmond Tutu, l'arquebisbe premi nobel de la pau i pacifista sud-africà que esdevingué famós per la seva oposició a l'Apartheid durant els anys 80, va traslladar-li que la paraula que definia millor Mandela era "magnanimitat", i ho equipara amb l'actitud de Pedro Sánchez amb els presos del procés.

"Em porta records d'un parell de personatges que vaig conèixer. Un cop vaig preguntar a l'arquebisbe Desmond Tutu, premi Nobel de la Pau sud-africà, que em definís a Nelson Mandela en una paraula. Va pensar un moment i em va respondre: Magnanimitat" explica Carlin.

"Mandela va ser el sant secular que ho va aconseguir, entre altres coses recorrent no a la guerra ni a la llei, sinó al diàleg per combatre les forces sedicioses, i en aquell cas armades, de l'extrema dreta del seu país" indica. "Podria haver optat per empresonar als seus enemics, però el preu polític, va calcular, hauria estat massa alt. Dialogant amb els seus enemics i ficant-se en la seva pell els va desarmar" apunta.

El periodista afirma que un dels diversos motius pels quals Pedro Sánchez impulsa els indults és "el desig de deixar de fer el ridícul en els fòrums europeus" i "la necessitat que les democràcies del món posin les seves pròpies cases en ordre per poder millor resistir les envestides de règims autoritaris com el rus o el xinès".

John Carlin ja va elogiar el president Pedro Sánchez en un article publicat el juny de l'any passat a La Vanguardia titulat "Passeig presidencial". Carlin va destacar l'"extraordinària perseverança" i les "virtuts" del president espanyol, ressaltant el seu nivell d'anglès.

"El que és segur és que Sánchez s'ho passaria millor amb Johnson i altres líders mundials que el pobre Rajoy" va escriure, recalcant que "Sánchez no pateix la síndrome de l'espanyolito".

"En part, serà pels atributs que li ha donat la natura, en part, serà perquè a diferència dels seus antecessors, parla molt bé l'anglès: un altre motiu per pensar que, malgrat el que passi a la seva vida política, té el futur com a guia turístic assegurat" va dir.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#32 Joan Ferrandis, Barcelona, 13/06/2021 - 09:05

Olvida John Carlin que Madela ponía como condición para su magnimidad con los de la apartheid que estos pidiesen perdón, pero aquí los golpistas nacional separatistas no piden perdón, sino que dicen que lo volverán hacer.

#31 Marcial Heredia, el circo de la tele, 13/06/2021 - 08:31

Y ese guiri de donde ha salido? es un cachondo, vaya taja me lleva. Entre botellones, sangrías de garrafón y batucadas ahora les dejan escribir unas líneas en el periódico. Elogia a Pedro el Magnánimo, confundiéndolo con Mandela, o con el guía turístico. La faena que tendrá para encontrar el piso de airbnb. Puta turistificación. Van ciegos!

#30 manu, dijon france, 13/06/2021 - 08:19

Este periodista tuvo que dar un paseo por los sótanos. de Johnnie Walker , y tomar varios vasos antes de escribir esté artículo sanchez nunca estuvo en prisión como Mandela Sanchez puede esta comparao más a Nicolae Ceau?escu y son un régimen totalitario SANCHEZ ha encerrado a todos los españoles saltando la constitución

#29 Carlos Gomez, llegidor de vides de sants, 13/06/2021 - 01:57

"John Carlin cree que los catalanes son "los judíos del siglo XXI". Sergi Sol, mano derecha de Junqueras, explicó que Carlin hizo esta comparativa durante una cena que compartieron."

e-noticies.es 23-4-2019

Us recomano llegir el lisergic article sobre el colonitzat poble catala pel que el van fotre a fora de El Pais. Ni el Partal.

#28 Pan con tomate y jamón ibérico, Nada personal, solo negocios., 12/06/2021 - 23:25

"Un periodista anglès compara Pedro Sánchez amb Nelson Mandela..."

No puede ser, el güiri-progre este llega tarde... Mandela ya esta pillado, hace días que Ábalos asignó el título a fray Botijo... Y además que no veo yo a la señora de Pedrito haciendo de Winnie Mandela y mandando quemar a los opositores con neumáticos ardiendo...