Publicitat
Comunicació · 17 de Febrer de 2023. 21:44h.

Un periodista argentí denuncia assetjament de la Generalitat

Titlla el Govern de "xenòfobs i feixistes" per voler retirar-li una beca després d'un article crític

Un periodista argentí denuncia assetjament de la Generalitat

Bruno bimbi, en una imatge del seu canal de youtube

El periodista argentí Bruno Bimbi ha escrit un fil a twitter on denuncia assetjament de la Generalitat com a represàlia a un article escrit el novembre del 2020 a ctxt que es va fer viral i on acusava de "xenofòbia" la universitat catalana.

Bimbi, que és també Doctor en Estudis del Llenguatge i activista LGTBI, es trobava en aquell moment fent un curs a la UB. A l'esmentat article el periodista es queixava que els professors es negaven a fer una sola classe en castellà tot i que molts dels alumnes desconeixien el català en ser llatinoamericans i orientals.

"El fanatisme, la xenofòbia i fins i tot la falta de gentilesa governen Catalunya”, afirmava. L'article va córrer per les xarxes socials i ara el periodista afirma que la Generalitat vol retirar-li la beca a manera de càstig.

"Fa cinc mesos que em vaig mudar a Madrid, però la Generalitat de Catalunya segueix castigant-me per aquell article que vaig escriure a @ctxt_ca. Ara volen que torni una beca de fa dos anys. Estic a l'últim semestre de la carrera a la UB i la meva mitjana és 9,1. És de bojos", explica.

"El que va passar amb aquell article va ser espantós. Va ser la primera vegada a la meva carrera periodística que, per la pressió d'un govern, un mitjà demana disculpes per un article meu. He escrit sobre coses molt més perilloses i denunciat gent poderosa i mai havia passat”, assegura.

"Des d'aleshores, a la UB em van baixar notes dels exàmens mitjanant-los amb una nota per 'actitud', em van treure de l'expedient els crèdits de dues matèries aprovades amb matrícula d'honor, em van duplicar el NIUB i em rebutjaven la beca per això, entre mil maldats més", afirma.

"Quan, a la pandèmia, vaig estar sense feina i la vaig passar malament, la Generalitat em va bloquejar per més d'un any el pagament de l'ajuda al lloguer dient que faltava un document que vaig haver de presentar quatre vegades. Dues vegades em van negar la beca dient que no estava matriculat a la UB", assenyala.

"Ara que me'n vaig anar a viure a Madrid, inventen això. Volen que torni la beca que em van pagar el 2021 després de quatre apel·lacions presentant el certificat de matrícula una vegada i una altra per provar que sí que estava matriculat", afegeix.

"Tant de bo que això serveixi almenys perquè els mitjans (sobretot mitjans que es presenten com a progressistes i independents) comencin a protegir els seus periodistes en comptes de deixar-los anar la mà quan des del poder polític els assetgen per un article aprovat i editat per ells", apunta.

El periodista demana que "tant de bo que aquest tipus de coses ajudin a reflexionar també tanta gent d'esquerra (inclusivament dirigents als quals respecto molt per moltes altres raons) que segueix defensant o justificant aquesta banda de xenòfobs i feixistes que són la versió catalana del trumpisme".

"Els recordo que el primer van ser quinze dies de (centenars) d'insults (inclusivament homofòbics i xenòfobs) i setge moral a les xarxes, sumats a la intimidació de mitjans independentistes. Després les 'disculpes' de @ctxt_es i per fi les maniobres acadèmiques i administratives", conclou.

Publicitat
Publicitat

58 Comentaris

Publicitat
#40 Argonauta, Argos, 21/02/2023 - 13:57

"son la versión catalana del trumpismo" dice el progre; no escarmientan ni en piel propia...

#39 iñigo, Castello, 21/02/2023 - 08:29

Nada nuevo bajo el sol. Discriminación y arbietrariedad. Justo el país que quieren construir. Esto me recuerda lo que hicieron a Semprún. Le quitaron su plaza en no sé qué institución de la Gene dos días antes de morir. Humillante, ante quien como ministro de Cultura dio montones de competencias a Catalunya contra el criterio de Alfonso Guerra.

#38 CAGANER, BCN, 20/02/2023 - 14:25

Me encanta la reacción de sorpresa del argentino con la realidad totalitaria catalana.. pero tengo una pregunta: qué hacemos subvencionando a un escritor argentino mientras ahogamos a las pymes a impuestos?

#38.1 Chris, Lleide (RIP Cromañonia), 20/02/2023 - 15:50

Los convenios de becas son así entre países.

#37 El morochino multicultural, Tombuctu, 20/02/2023 - 13:39

Todavía si hubiera sido argelino.

#37.1 [··], ]··[, 20/02/2023 - 14:02

Racista.

#37.2 Mundo Woke, San Fernando Chinarro, 20/02/2023 - 21:09

¿Pero no habíamos quedado que las razas no existían?

#36 LoisA, Tabarnia , 20/02/2023 - 10:38

Sobre el comentario número 34, lo que estaría mejor que la prensa subvencionada e indepe contrastara por primera vez o alguna vez la información que da. De todas formas, si uno está molesto aquí tiene múltiples plataformas donde ir y que seguro que estarán más en su linea.