Publicitat
Comunicació · 17 de Maig de 2020. 14:55h.

Un periodista de TV3 acusa la direcció de "censura"

La cadena emet un documental sobre Sandro Rosell "retallat"

Un periodista de TV3 acusa la direcció de "censura"

TV3 emetrà aquesta nit (23.15) el documental 'El cas Rosell', realitzat pel periodista de la televisió pública Víctor Lavagnini. Tot i això, el propi Lavagnini ha demanat que no aparegui la seva signatura com a protesta per la "censura" aplicada sobre el seu treball per la direcció de TV3.

Tant el periodista com el comitè d'empresa de TV3 denuncien que la direcció ha "retallat" un passatge del documental que feia referència a problemes legals relacionats amb Mediapro, empresa dirigida per Jaume Roures, a qui Sandro Rosell acusa d'estar darrere del seu ingrés en presó preventiva durant més de dos anys.

A la carta de Lavagnini, recollida per Mundo Deportivo, el periodista denuncia “la censura informativa de la direcció de Televisió de Catalunya” que “es produeix en l'eliminació d'un fragment que forma part de la mateixa causa judicial, concretament, de la fase inicial d'instrucció dirigida per la magistrada de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, actuació de la senyora jutgessa sobre una empresa encausada que l'espectador es perd".

"Aquesta és la meva raonada objecció de consciència. El meu posicionament professional. No vull entrar en altres aspectes com la mala praxi del cap d'Informatius David Bassa, que no té cap valor per que no està contemplada en l’estatut professional, ni en el codi deontològic, tot i haver vulnerat el meu exercici professional greument", afegeix.

El periodista ja havia mostrat anteriorment el seu malestar perquè la seva entrevista a Rosell s'havia realitzat el passat 18 de febrer, però la direcció va decidir esperar per emetre-la. Això va provocar que Jordi Évole i el seu programa de La Sexta s'avancessin.

Per la seva banda, el comitè d'Empresa de TV3 lamenta que el documental hagi estat "retallat" i "no s'emeti íntegrament i signat pel seu director i guionista".

"La direcció de TV3 i d'Esports han cregut necessari suprimir del documental un fragment d'una interlocutòria de la causa dictada el 2015" per la jutge Carmen Lamela "que va arxivar el procediment d'un dels quatre encausats, Imagina Group, matriu de l'empresa audiovisual Mediapro".

"Finalment, el 2018, la filial US Imagina es va declarar culpable de la participació de dos executius en un sistema de suborns a directius de la Fifa per obtenir drets de competicions i va pactar una multa de 24 milions de dòlars amb la justícia dels Estats Units", expliquen.

"Entenem les raons professionals del company per no signar, i creiem desafortunat, se li vulgui dir censura o no, eliminar del programa fets innegables", conclouen.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 gurguri , barcelona, 18/05/2020 - 15:02

Mediapro fue el centro de prensa el 1-O.Roures y sus oscuros negocios protegido por TV3.

#6 Sergi Sergio, Barcelona, 18/05/2020 - 10:10

TV3 & Roures o Roures & TV3, no hace falta decir nada mas, esta todo dicho, un tandem diabolico.

#5 Soloesmiopinion, Tabarnia, 17/05/2020 - 22:39

Yo creo que esto de la censura de TV3% es culpa de Madrit.

#5.1 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 18/05/2020 - 10:08

Totalmente de acuerdo, y también es culpa de la capital del reino que en TV3 hablen un catalán tan lamentable, da repelús escuchar a algunos de los que salen, que se supone que tienen licenciatura aunque es dudoso, soltar palabros en una lengua que desde luego es todo menos catalán mientras ondean trapos estelados

#4 Joan del Bages, Manresa, 17/05/2020 - 21:55

És que fins i tot en un tema com aquest TV3 fa trip i jocs ? Ja és el summum de la indecència. Sanchis plega ja si us plau i Loppacher a veure si justifiques el càrrec gens mal pagat d'una vegada !

#3 Tabarnés puro, Barcino, 17/05/2020 - 18:16

Es que Jaime Robles Lobo, renacido a la fe groga como "Jaume Roures Llop", es uno de los capitostes de la secta que "remena las cireras". ¿Qué mayor muestra de adesión a la causa que abjurar de su pasado y de sus mayores y rebautizarse según mandan los cánones de la doctrina lazi? Y además, hace honor a su segundo apellido.