Publicitat
Comunicació · 30 de Maig de 2014. 15:01h.

Un periodista de TV3 anima l'entrenador de l'Espanyol a parlar català

Àlex Pareja creu que això "ajudaria a normalitzar la imatge" del club

Un periodista de TV3 anima l'entrenador de l'Espanyol a parlar català

Àlex Pareja, en una imatge del seu twitter

El periodista esportiu de TV3, Àlex Pareja, s'ha referit al nou entrenador del RCD Espanyol i ha manifestat a twitter que "estaria molt bé que Sergio González també s'expressés en català". Pareja creu que això "ajudaria a normalitzar la imatge de l'Espanyol, més enllà de tòpics".

"Tractant-se d'un noi català, escolaritzat a casa... parlo del tòpic que arrossega l'Espanyol. A mi tant me fa. Imatge de club", ha argumentat en aquest sentit en diverses piulades. El periodista considera que el fet de que Sergio no s'expressi habitualment en català, "l'únic que demostra és que el castellà no deu estar tan perseguit com diuen alguns".

En aquest punt remarca que "jo agraeixo més l'esforç dels Alba, Busquets i cia que la comoditat/mandra/menyspreu dels Tello, o fins i tot Messi". Pareja reitera que "parlo del tòpic que arrossega l'Espanyol. Estaria bé que un noi català parlés el nostre idioma".

El periodista de la televisió pública creu que aquest fet "alimenta el mite de l'Espanyol. Pot parlar el que vulgui, només faltaria. Però és imatge". "Estanqueres, l'escena de l'estelada blanc-i-blava a l'assemblea... diversitat de públic", recorda en aquest sentit.

"Jo he dit que el Barça ho fes tot bé? Només he fet un apunt d'imatge de marca. Que parli com vulgui. Però alimenta mites", afegeix. "He dit jo que el Barça fos un model? Però quan un entrenador era d'aquí parlava en els dos idiomes. Normalitat", conclou.

Publicitat
Publicitat

68 Comentaris

Publicitat
#50 Jordi, Girona, 01/06/2014 - 00:53

No cal que parli català, només que contesti en català quan un mitjà de comunicació li pregunti en català. Si li pregunten en castellà també contesta en castellà. Quan ets un personatge públic, contestar en castellà quan et pregunten en català a Catalunya són ganes de buscar tres peus al gat

#49 Tirant, Bcn, 31/05/2014 - 22:57

El Barça ha de ser un equip "anormal" ja que la gran majoria de jugadors, incloent-hi els entrenadors, no parla català ...
Aquest periodista és un altre dels acomplexats que fa mèrits per fer-se perdonar el cognom i conservar la paradeta ...

#48 julio, palma mallorca, 31/05/2014 - 21:54

Ets un fenomeno Alex com tot lo que olora entorn Barça. Cuan la prensa i la TV3 tracti al Espanyol lo minim que es considera respecta, ya xerrarem gili....

#47 Pere, Girona,Spain, 31/05/2014 - 13:08

TV3????

Ahh, si aquella televisió amb sous astronòmics, que per fer un telenoticies fan falta 1000 persones i només la veuen habitualment un 13% de la població catalana.

Una gran televisió.

#46 Korrupotkin, Vic, 31/05/2014 - 12:42

Los derechos son de las personas, no de los territorios. Por eso los hijos de catalanes o arabes en Madrid tienen asignatura de catalan o arabe en el cole...jua, jua...os dejo, q sale el Cañas en 13tv, temblad corruptos temblad