Publicitat
Comunicació · 19 d'Abril de 2015. 12:21h.

Un periodista de TV3 diu que els immigrants seran “ciutadans de ple dret”

El presentador del programa ‘Tot un món’ culpa dels morts al Mediterrani la "política restrictiva" de la UE

El periodista de TV3 Carles Solà, que va presentar com a moderador un acte a Martorell d’immigrants de Nigèria, Ghana i Senegal a favor del procés sobiranista va afirmar que, en cas d’independència, haurien de ser “ciutadans de ple dret”. Solà presenta el programa Tot un món dedicat precisament al fenomen de la immigració.

“Per mi un país que ha de començar de cap i de nou ha de comptar amb tots els seus ciutadans i ciutadanes, els vostres fills, la gent que ha vingut ara a aquest acte també està cridada a construir aquest nou país” va manifestar.

Solà es va mostrar a favor de “veure quin és el tractament que hem de donar a les persones que arriben d’altres països” i va comentar que “·estic content perquè visc en un país que encara té molts deures per fer però va ser dels primers del sud d’Europa en tenir una Llei d’Acollida” juntament només amb Flandes, Alemanya, Suècia i Suïssa.

“Catalunya té Llei d’Acollida i me’n sento orgullós”, va insistir. En canvi, va manifestar que “no estic orgullós de la política que estan fent que permet que hi hagi gent que es mori al mar”.

“Els vostres germans i germanes moren al mar Mediterrani perquè per una política molt restrictiva de vinguda d’aquests països venen per mar perquè no poden venir normalment, perquè no poden pagar-se un bitllet d’avió perquè és impossible aconseguir un vista, per això venen per mar, no per gust”.

El periodista va reiterar que “jo no se com us imagineu aquest país”, però que en la seva opinió “en la política d’immigració hem de fer passos endavant molt grans perquè s’acabi aquest desastre que estem visquen cada dia”.

Carles Solà, durant l'acte
Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#22 ciudadano, Barcelona, 11/08/2015 - 19:13

Me gustaría preguntarle a este periodista que cuando un inmigrante ilegal le quite el trabajo y trabaje por la mitad de sueldo, si se quedará contento. Cuanta hipocresia, cuanto cinismo....

#21 JC, Barcelona, 22/04/2015 - 10:37

Ya saben. Animo a todos los inmigrantes africanos que residen en Europa salgan corriendo hacia Cataluña y se apunten al proyecto independentista. Si lo hacen, nacionalidad o papeles para todos. Eso sí, que no se fien mucho, no vaya ser que sólo les estén utilizando.

#20 Cansat, BCN, 22/04/2015 - 08:59

La hipocresia d'aquests nacionalistes sembla que no té límits.

Prou!.

#19 pepe, andorra capital jerusalen, 21/04/2015 - 14:26

pues a pesar de lo q digan los señoritos millonarios de TV3 yo en Andorra continuo siendo un inmigrante de plenos deberes (y ningun derecho) desde hace 69 años... catalanes tenías q ser, unos y otros.

#18 BEJOTA, BCN, 20/04/2015 - 20:32

Cataluña quedaría fuera de la UE.

Donges avisa a Mas de que su proyecto es "irresponsable".
El economista, ex asesor de Merkel, insiste en que a Cataluña "no le interesa separarse de España".