Publicitat
Comunicació · 25 de Maig de 2013. 15:34h.

Un periodista justifica afusellar Companys

Herman Tertsch: "de les poques execucions de Franco que hauria aplaudit tota democràcia"

Un periodista justifica afusellar Companys

Herman Tertsch

El periodista de Telemadrid i l'ABC, Hermann Tertsch, ha escrit al seu twitter que "ERC es querellarà contra l'Estat per l'afusellament de Companys. De les poques execucions de Franco que hauria aplaudit tota democràcia".

Òbviament, aquest comentari del periodista està provocant un terratrèmol a Twitter, amb nombroses reaccions, entre les quals hi ha la del diputat de la CUP, David Fernández, que ha recordat que "al codi legal vigent és humiliació i menysprear. Article 578. I també incitació a l'odi. Article 510".

En aquesta mateixa línia, són molts els comentaris que reclamen que la Generalitat es querelli contra Tertsch, que es presenta a twitter com a "periodista i columnista d'ABC. També a Telemadrid. Vaig ser corresponsal, redactor en cap, subdirector i cap d'opinió d'El País (in better times). I moltes més coses".

Davant la polèmica, Tertsch ha afegit que "totes les democràcies de l'època condemnaven la traïció amb pena de mort. I no solien conmutarla. Avui molts tenen sort que ja no es faci. Als que es queixen de l'afusellament de Companys, els suggereixo protestin a França per l'execucio de Laval. Els miraran com a marcians".

"Mirar amb honradesa al passat és premissa per a la decència. La mentida antifranquista enverina Espanya. I Catalunya ha embogit per ella. Es respectava a Companys com una víctima més de la tràgica història d'Espanya. Però si vol querellar-se per ella, caldrà explicar-la", apunta.

Per aplaudir l'afusellament, el periodista argumenta que "entre les execucions més explicables després d'una guerra hi ha les d'aquells que van ser els causants principals de la mateixa". "La república també hauria executat a Companys d'haver guanyat. Per no parlar d'Stalin que hauria estat el cap", ha indicat.

"La ignorància és pitjor encara que el fanatisme d'aquests 'neneguayomines' nacionalistes que es posen a vomitar davant el sentit comú. A Pierre Laval el van afusellar pel mateix que a Companys. Cap democràcia -ni jo- aplaudeix cap afusellament. Però totes les democràcies a aquella època afusellaven per traïció i sedició", ha sentenciat.

Captura de la piulada

Publicitat
Publicitat

91 Comentaris

Publicitat
#57 LAR, BARNA, 04/06/2013 - 08:19

AQUESTES COSES DEMOSTRAN QUE NO ESTEM EN UNA VERITABLE DEMOCRÀCIA,
AQUEST SENYOR PODRIA DIR EL MATEIX A ALEMANIA?
UN PAÌS ON UNA PART DELS SEUS POLÍTICS NO HAN CONDEMNAT EL FRANQUISME... QUE PODEM ESPERAR
A AQUEST PAÍS NO SE SAP QUE VOL DIR DEMOCRÀCIA.

#55 josepxicot, Barcelona, 26/05/2013 - 23:11

Nunca es tarde cuando la dicha llega.Aquest seny
or del País de sempre,llepaculs dels socialistes,
ara veu la lum,per altra part totalment d ´acord amb
el que diu,ens hem ompler la boca amb la "sopos
sada legalitat republicana,bè,l´afusellament del
traÏdor Companys va ser correcte.

#54 Xavier, Barcelona, 26/05/2013 - 19:30

Les democràcies aplaudirien l'afusellament d'en Companys? Un general sublevat, sense cap legitimitat democràtica afusella a un President elegit democràticament i algú creu que les democràcies aplaudirien? Aquesta gent no saben el que vol dir la paraula democràcia o que?

#53 Kropotkin, Vic, 26/05/2013 - 15:44

Soy de C's pq es un partido progresista. Una muestra de nuestro talante la puedes encontrar en Intereconomia cuando coincidimos en TODO con grandes progresistas como German Terch, Alejo Vidal Quadras, Federico Jimenez Losantos, el que le dijo Guarra a la Geli, etc, etc...juas, juas

#52 BEJOTA, bcn, 26/05/2013 - 12:29

UN GREU ERROR D'EN FRANCO QUE NO PUC ENTENDRE.
EL PRESIENT LL.COMPANYS ,NO ERA CAP SANT.VA SIGNAR MÉS DE 300 PENES DE MORT I VA MIRAR CAP AL BANDA AMB MÉS 1500 QUE PODIA EVITAR.