Publicitat
Comunicació · 18 de Febrer de 2011. 16:58h.

Un self-made man de la comunicació

El nou secretari de comunicació del Govern va començar de pescador a l'Ametlla de Mar

Un self-made man de la comunicació

Josep Martí, durant una presentació del seu llibre al Perelló el 2008

El currículum oficial de Josep Martí (L'Ametlla de Mar, 1970) no ho diu, però "la seva primera activitat va ser la pesca d'arrossegament al costat del seu pare, mentre feia mans i mànigues per trobar feina de periodista". El detall apareix a la solapa del llibre "Ets de dretes i no ho saps" (L'Arquer, 2008). Martí, fill d'un pescador, s'hi va dedicar més d'un any quan va acabar la carrera i encara no havia trobat feina.

Licenciat en Ciències de la Informació per la UAB i diplomat en direcció general per l'ESE -com altres alts càrrecs del Govern que han passat per aquesta escola de negocis o per Esade- va començar de cap de premsa a la subdelegació del Govern a Tarragona amb el PP al Govern gràcies a un contacte amb l'aleshores diputat del PP al Congrés Joan Manuel Fabra. Aquí va conèixer la que seria la seva dona, Susana Bouis, que llavors era cap de gabinet de la delegada del Govern a Catalunya, Julia García Valdecasas.

Posteriorment passa pel diari lleidatà La Mañana i també va desenvolupar tasques de redactor al diari Avui, però de seguida es va dedicar a la comunicació corporativa i va ser responsable de comunicació de la filial espanyola d’Schneider Electric o director de comptes a l’agència 1990 MCS.

Però el 2003 va decidir fer el salt i fundà la seva pròpia empresa: Mapa Comunicació, que duia la comunicació d'empreses i institucions com és el cas de Sharp, Ros Roca, Unió Catalana d’Hospitals, Petrocat, Daewoo, Gesaworld, HLL, Fòrum Ambiental, etc. Per evitar malentesos -ja estava casat amb Susana Bouis- no va acceptar mai un client provinent de cap administració governada pel PP.

L’any 2008 va publicar l’assaig “Ets de dretes i no ho saps” (Editorial Mina, Col·lecció l’Arquer, Grup 62) i fins ara era columnista a l'Avui i elsingulardigital. També participa en algunes tertúlies radiofòniques com l’Oracle de Catalunya Ràdio i La Caixa dels Trons del consorci de ràdios locals. A més, és professor de comunicació corporativa a la Blanquerna.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 missae, barcelona, 20/02/2011 - 11:55

no entenc el titular. jo també vaig treballar al negoci familiar i n'estic molt orgullosa dels meus origens, encara que ara estigui treballant en un altre camp i amb responsabilitats.

#6 manegre, cerdanyola, 19/02/2011 - 11:34

Cal recordar que la dona del martí, la susana bois, també ha estat endollada a la gene com a nova directora de la funció pública.
Aquí surt amb el seu antic cap i amb el nou
http://www.cincodias.com/imagen/economia/Cascos-burbuja-inmobiliaria/20031022elpepueco_1/

#5 maria, barcelona, 19/02/2011 - 00:33

un altre mariner d'aigua dolça que l'ajudarà a donar voltes i revoltes a la roda de timó sense anar mai enlloc. bé, potser sí, a espanya.

#4 Kropotkin, Vic, 18/02/2011 - 20:09

Si, como Mas o Rafael Nadal. Todo ganado a pulso...

#3 Marc, BDN, 18/02/2011 - 18:53

Un pepero o expepero que portava la comunicació de la patronal sanitaria d'on és originari el conseller Boi (que tenia negocis amb el pepro Piqué) , casat amb l'exdelegada del govern d'Aznar.....Tot queda a casa, de dretes, molt de dretes i molt burguesos, encara que inventin la seva biografia