Publicitat
Comunicació · 3 d'Agost de 2017. 18:07h.

Un tertulià de Catalunya Ràdio compara el processisme amb el nazisme

Un altre equipara l'Estat espanyol amb el franquisme

El periodista Jordi Garcia-Soler ha manifestat durant la tertúlia d'El Matí de Catalunya Ràdio que "la llei de transitorietat és similar a la llei habilitant del règim nazi". "Exactament igual", ha afegit.

García-Soler ha reaccionat així després que Salvador Cot manifestés que "des de l'administratiu fins al president de la Generalitat estan en risc, i això ho repeteixen constantment des de l'Estat, que perdin el seu pis, siguin multats o qualsevol cosa. Doncs això, és una arma de repressió col·lectiva que està emparentada amb l'antecedent més immediat, que és la Llei de Responsabilitats Polítiques de 1939".

"Mare meva!", "no m'aixeco d'aquesta taula perquè és la ràdio nacional de Catalunya", han estat les reaccions d'Elisenda Paluzié i Cot, que també l'ha instat a "disculpar-se". Jordi Garcia-Soler s'hi ha negat i ha replicat a Salvador Cot que "en tot cas series tu qui hauria de disculpar-se". No crec que el règim democràtic espanyol avalat per la UE, per Nacions Unides, pel món mundial... resulta que el compares amb el franquisme", ha afegit.

Aleshore, el presentador Xavi Freixes ha interromput la discussió: "Deixem-ho aquí". Tanmateix, Cot hi ha tornat per recordar que "si no entens que el règim espanyol es defineix a si mateix com una continuïtat legal del règim anterior 'de la ley a la ley', que es va mantenir el cap d'Estat..." "Bé, és igual. Fins aquí", ha dit Cot per tancar el debat.

Garcia-Soler ha tornat a fer ús de la paraula, però el presentador li ha demanat que intervingués "breument" i ha afegit: Deixem-ho aquí, si us plau". "Ah, bé. Ja callo! Callo! Tres a un i callo!", s'ha queixat el tertulià a Xavi Freixes.

El periodista de la ràdio pública li ha recordat que "no t'he dit que callis. T'he dit 'breument, si us plau, perquè tenim en línia al senyor Eduardo Tizzano, cap de l'àrea de genètica de l'Hospital Vall d'Hebron". "T'agrairia que em deixessis fer la meva feina. Moltes gràcies. Breument, digues el que vulguis", ha reblat.

Jordi Garcia-Soler ha insistit en retreure a Cot que hagi qualificat l'Estat espanyol de "continuador del franquisme i de franquista...". Finalment, el presentador ha donat per tancat el debat amb un "senyors, fins aquí".

Salvador Cot, a l'esquerra, i Jordi Garcia-Soler, a la dreta, durant la tertúlia

26 Comentaris

Publicitat
#29 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 04/08/2017 - 17:47

El nou ambaixador dels Estats Units a l’estat espanyol i Andorra parla català.
Buchan és inversor a Wall Street i durant els seus estudis va fer una estada a la Universitat de València.
Els EUA es preparen per a la independència del Principat?

#29.1 George, Alt Camp, 04/08/2017 - 22:00

Solo t digo una palabrita en inglés q tu , al contrario q esos "ceporros castellanos" seguro q conoces:
DAYDREAMING, ese es tu estado mental Jordi

#28 el último que cierre, Canovejas, 04/08/2017 - 14:08

Esta radio no vale ni para consumo interno. Es de un nivel "Sálvame de Luxe" de Tele5 pero en clave política. Tiene su público, naturalmente, como Tele 5 tiene el suyo. ¿Paralelísmos entrambos...? Pues claro que los hay.

#27 Pepon, Bcn, 04/08/2017 - 08:56

Y la que dice que no se levanta de la mesa porque es la Radio nacional de Catalunya debe ser una katalibana de pro.

#25 Carlos Gomez, un saludo del sebolla, 04/08/2017 - 02:11

Quan siguem independents a qui odiara el Salvador Cot ?

#24 Papa Louis, Freemind Space, 04/08/2017 - 00:58

Per desgràcia,l'analogia té certes similituds. A l'any 32, el partit nazi va ser, democràticament, el partit més votat al parlament alemany. Per això, Hitler va ser nomenat canciller. A l'any 33, va haber-hi novament eleccions al Reichtag i el partit nazi va treure majoria absoluta. Aleshores, va respondre al "mandat democràtic"...