Publicitat
Comunicació · 21 d'Agost de 2008. 10:55h.

Una broma posa El Mundo 'en peu de guerra' contra RAC 1

L'emissora 'explica' al diari que una botiga de gossos rebaixa el preu si li poses un nom català a l'animal

Una broma posa El Mundo 'en peu de guerra' contra RAC 1

Pau Escribano i Jaume Buixó, de 'En Minoría'

Una broma de l'emissora RAC 1 al diari El Mundo ha provocat la publicació d'una notícia per part d'aquest mitjà en la qual denuncia que "RAC1 inventa una denúncia per a enganyar a El Mundo'". La broma va consistir en trucar a la redacció del diari -fent-se passar per la dirigent del PPC Dolors Nadal- per a denunciar un fals cas de discriminació lingüística: "una botiga d'animals venia gossos als quals si els posaves el nom en català -va posar com exemple Jaume en lloc de Jaime-, la botiga rebaixava 40 euros en el preu de l'animal". Quan van trucar al diari, davant la tardança en agafar el telèfon, els responsables del programa de RAC 1 van afirmar que "estan a la reunió d'inventiva".

D'aquesta manera, el diari lamenta que "una col·laboradora del programa d'humor En minoria, de l'emissora RAC-1, del grup Godó, es va inventar el dilluns una denúncia sobre problemes lingüístics en una trucada telefònica a la redacció d'aquest diari a Barcelona amb la intenció d'enganyar als periodistes. La falsa denunciant va contactar amb el diari després de parlar amb la centraleta de El Mundo a Madrid i interessar-se per fer 'aportacions' a la campanya publicitària que porta fa uns dies aquest periòdic amb el lema Què hem fet bé i què hem fet malament".

"Després d'intentar infructuosament comunicar amb el departament de publicitat, la telefonista va remetre a la falsa denunciant a la redacció del diari a Catalunya, on a la fi va contactar amb una periodista. En la seva trucada, la col·laboradora d'En minoria s'interessava en primer lloc per fer una denúncia i quan la periodista la va instar a remetre la seva queixa a la secció de Cartes al Director per escrit -via correu electrònic o per carta-, la falsa denunciant va replicar que no tenia accés a Internet i que preferia explicar-ho en aquell moment".

El diari explica que "la redacció de El Mundo de Catalunya rep, com les redaccions de qualsevol mitjà informatiu, nombroses trucades telefòniques i correus electrònics de persones que denuncien situacions que consideren injustes o bé expressen la seva opinió sobre distintes qüestions de l'actualitat, i totes elles són ateses i contrastades o publicades en funció del format de la queixa o opinió. D'acord amb la broma, que s'emetia en tot moment en directe per l'emissora radiofònica, la persona que va trucar insistia a denunciar un suposat atropellament lingüístic en el barri de Sarrià, on va dir viure. Segons la seva queixa, una botiga d'animals venia gossos als quals si els posaves el nom en català -va posar com exemple Jaume en lloc de Jaime-, la botiga rebaixava 40 euros en el preu de l'animal".

"Davant la sorpresa de la periodista, que va posar en dubte la veracitat de la informació, la falsa denunciant va insistir, i al ser requerida perquè donés dades més concretes de la ubicació de l'establiment, no va precisar més. La periodista va optar per tancar el tema, apuntant que ja faria les gestions necessàries per a contrastar la informació. Va ser llavors quan la colabodora del programa estiuenc de RAC1 va afegir una nova denúncia, apel·lant a una altra suposada discriminació per raons de la llengua dels Mossos d'Esquadra".

"Així, la falsa denunciant va atribuir a la policia autonòmica un suposat tracte permissiu cap a un ciutadà que es passeja nu pel carrer, per parlar en català. I va recolzar la seva denúncia en què ella, sempre suposadament, havia posat a prova als Mossos mostrant-los els pits, i que per parlar en castellà havia tingut problemes. Arribats a aquest punt de la conversa, la falsa denunciant va assegurar que havia de penjar' perquè l'estaven 'perseguint' per parlar en castellà", conclou el diari.

Publicitat
Publicitat

58 Comentaris

Publicitat
#58 KAStigator, BCN, 24/08/2008 - 08:12

Curiosament, si els hi fas la broma a ells, no s´ho prennen tant be com demanen als demès. Ja passa amb els hipocrites,

#57 Oriol a Denver, Colorado, Denver, EUA, 23/08/2008 - 23:26

A mi aquesta broma (o bromes) em va agradar molt. Clar que a la vegada es una pèrdua de temps per els treballadors de El Mundo que agafen el telèfon. Diguem que es una broma linguística i res mes. Visca Catalunya, i visca els demés també.

#56 Coprotking in the Femt, Barcelona, 23/08/2008 - 09:34

No molesteu aquests nacionalistes espanyols decimonònics, que estan emperenyats pel poc èxit medallistic de "la roja" (i el que tenen gràcies als catalans), ja, ja, ja, jo, jo, juas, juas, juas

#55 Arruabarrena, Barcelona, 22/08/2008 - 12:19

Dos y tres pares o nones. Nones. Pues me tocas los cohones!. Ah, que bo! Lo contaré al primer amic que vea. Dos y tres par o impar. Impar. Donç escolta, no sé como sigue pero el caso es que me has de tocar los testícul.los... Igual de graciosos, sí.

#54 Josep, Sabadell, 22/08/2008 - 12:01

Home, és que RAC1 és el temple de la llibertat d'expressió... prèvia consulta amb CiU i amb el permís del sr. conde...