Publicitat
Comunicació · 6 de Juny de 2018. 10:19h.

Una corresponsal denuncia coaccions de la Generalitat

'Si comprem dues pàgines de publicitat a Le Monde els teus caps et diran el que has d'escriure'

La corresponsal de Le Monde a Espanya, Sandrine Morel, que publica 'A l'huracà català', ha denunciat en una entrevista a Els Matins de TV3 l'agressivitat dels responsables de premsa de l'anterior Govern amb els periodistes estrangers.

Morel ha explicat que "la comunicació de la Generalitat ha estat molt agressiva". "Teníem un grup de WhatsApp amb un responsable de la Generalitat que ens bombardejava constantment a qualsevol hora sobre el procés. Eren notícies que no tenien res a veure amb la independència, coses sobre la corrupció del PP, coses per desacreditar a l'Estat".

La periodista ha explicat que "al juny de 2017, en un cafè, estava amb un responsable de premsa del Govern i la tensió era molt alta. M'explicava que si no aconseguien votar l'1 d'octubre hi hauria un Maidan. Jo estava al·lucinant perquè veia que anàvem a un xoc. Es va cabrejar perquè jo estava molt escèptica i em va dir 'si comprem dues pàgines de publicitat a Le Monde els teus caps et diran el que has de escriure'. Llavors em vaig cabrejar encara més i li vaig dir que ningú m'havia dit mai el que havia d'escriure. I em va contestar que 'aquí les coses funcionen així'".

Morel ha apuntat que per al Govern "els mitjans de comunicació som part d'una estratègia". També ha criticat que "per part de l'Estat vam patir un abandonament total". "Es pensaven que amb la recuperació econòmica això s'anava a desinflar sol", ha sentenciat.

Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#15 pepe, andorra, 07/06/2018 - 12:17

alguien sabe q el banco de santander ha sido condenado en USA por blanquear dinero del narcotrafico? pues para eso sirve la publicidad, entre otras cosas.

#14 pepe, andorra, 07/06/2018 - 12:16

lo hacen todos los gobiernos, de hecho, la publicidad institucional es el principal arma para sobornar y controlar a la prensa española, no solo la separata. Y también lo hacen los bancos, las eléctricas, las telefónicas......¿Alguien sabe algo de la querella contra ana patricia botin por el presunto asesinato de su padre por parte de su amante?

#13 opinador, Barcelona, 06/06/2018 - 19:22

pero eso sí, la coaccionaban con una sonrisa de oreja a oreja

#12 Lobisome, BCN, 06/06/2018 - 12:51

¡Qué catalán tan claro habla!

#11 M, Sabadell, 06/06/2018 - 12:24

La cruda realidad del "pruses", comprar con dinero público las opiniones, para después presumir de su apoyo.
Dentro de Catalunya lo han tenido muy fácil, muchos se han enriquecido con ello, pero en el exterior no son nada manipulables los medios, son bastante mas serios y responsables.