Publicitat
Comunicació · 8 de Novembre de 2012. 21:14h.

Una corresponsal francesa troba els catalans "provincians"

Entén que a Catalunya hi ha un "sentiment de falta de seguretat"

Una corresponsal francesa troba els catalans "provincians"

Martina Viusà, durant el debat

Martina Viusà, franco-catalana i corresponsal de L’independant considera els catalans “una mica provincians”. La periodista, que treballa per a un mitjà del sud de França, entén que a Catalunya "hi ha un sentiment de falta de seguretat". "Un país ha d’estar segur de si mateix", ha al·ludit al neguit que tenen els catalans per saber què diu la premsa estrangera del procés independentista.

"Si Catalunya vol la independència, que tiri endavant, no cal l’afirmació d’altres països, no cal demanar què en pensen els veïns", ha dit  Viusà, per concloure que “un país ha d’estar segur de si mateix".

L’Associació Catalana de Comunicació i Estratègia Polítiques (ACCIEP), en col·laboració amb el Col·legi de Periodistes, ha organitzat aquest dijous un debat sobre el procés independentista vist per corresponsals europeus. Una periodista de mitjans alemanys i una altra de mitjans del nord de França han coincidit a augurar que cap dels dos països no donarà suport al procés independentista de Catalunya.

"Per què és millor per al contribuent català pagar a Bulgària i no a Espanya?", s’ha preguntat la corresponsal alemanya, per valorar que des del seu país d’origen "no es veu Catalunya com una nació oprimida".

La periodista francesa ha considerat que França s’oposarà a la independència "per por a la Catalunya Nord, Euskadi Nord i Còrsega".

Publicitat
Publicitat

68 Comentaris

Publicitat
#42 barretinaire, bcn, 09/11/2012 - 18:40

Aquests comentaris han d'ajudar a què els polítics catalans canviïn l'argumentació del per què volen la independència. No pot ser que l'entrevistador de Network acabés parlant d'insolidaritat. S'ha de parlar del 0,8% del PIB alemany per Europa i del 8% confiscatori espanyol i del menyspreu constant

#42.1 Barcelona2, Barcelona, 11/11/2012 - 04:43

Sembla ser que les grans nacions d'Europa estan absolutament en contra de la independència. Però estar tant pendents de que ens diràn, uns i altres, és estar acomplexats, és una feblesa que marca la imposibilitat per tenir estat propi.

#41 Francesc, castellbisbal, 09/11/2012 - 15:36

La paraula provincià potser se la podria estalviar, molt típica del xovinisme francès.
-Ara li dono tota la raó en que estem molt pendents del que diuen els altres, això denota poca seguredat en un mateix, i s'acaba transmetent als demés.

#40 Le Canigou, Banyuls, 09/11/2012 - 14:52

És per descargolar-se de riure sentir una periodista de L'indépendant -un dels diaris més provincians de França- titllar algú de provincià.

#39 Bastiments, Blanes, 09/11/2012 - 13:51

Darrerament, la paraula "provinciá" la utilitzen les persones que no tenen arguments, tal com ho fa aquesta senyora. Pel que es veu de catalans com la Camacho no n'hi ha només a la Catalunya sud. .. Per cert a Le Monde o a Le Figaro , pensen totalment diferent a aquesta dona.

#38 Fedor, BCN, 09/11/2012 - 13:50

LLIÇÓ D'HISTÒRIA NATURAL:

A l'Africa hi han micos i a Europa Francesos.