Comunicació · 18 d'Octubre de 2012. 22:03h.

Una estelada en directe a Intereconomía

El director d'e-notícies dóna les gràcies a Wert per haver creat "50.000 independentistes més"

Una estelada en directe a Intereconomía

Xavier Rius, mostrant l'estelada

El director d'e-notícies, Xavier Rius, ha mostrat una estelada en un especial informatiu a Intereconomía, en el qual s'ha debatut sobre si a Catalunya s'"adoctrina" els infants a les escoles. "He de donar les gràcies al ministre Wert -per haver dit que s'havia d'espanyolitzar els nens catalans- perquè amb les seves declaracions va crear 50.000 independentistes més", ha considerat.

Rius, en la seva primera intervenció, ha dit a la resta de tertulians -que estaven a Madrid- que "els porto un regal" mentre ensenyava la bandera independentista.

"Els he portat una autèntica estelada", ha assegurat mentre des dels estudis centrals han dit "és una autèntica provocació". El director d'e-notícies ha argumentat que "volia passar a la història com el primer periodista català que mostra una estelada a Intereconomia".

"També és cert que els vull donar les gràcies perquè m'hagin convidat, porto 12 anys com a director d'e-notícies i no he aconseguit que em convidin ni a TV3 ni a Catalunya Ràdio, o sigui que com a mínim demostreu una certa pluralitat", ha dit.

"I no ho dic només per mi, ho dic també per altres periodistes catalans que no hi ha manera que surtin, com Manuel Trallero, Arturo San Agustín o Quico Sellés o d'altres. Fins i tot esmento gent de la competència", ha afegit.

Sobre el debat ha comentat que a les escoles catalanes no s'adoctrina, tot i que ha considerat que "tenim un problema educatiu, perquè tenim el sistema educatiu pel terra i només reformant-lo de dalt a baix sortirem de la crisi".

El programa ha començat explicant que a les aules catalanes s'obvia la història d'Espanya així com certs aspectes d'identitat espanyola, mentre que sí s'ensenya "la Marsellesa o el moviment independentista al Quebec".

El periodista Javier Algarra ha opinat que "s'ha de protegir el castellà i el català" perquè el bilingüisme "és una gran riquesa". "Com a català -ha dit- em sento orgullós de poder parlar en català i en espanyol indiferentment".

Malgrat tot, ha comentat que "s'ha d'evitar que menteixen als nens i els facin créixer com analfabets ignorant coses de la història".

El periodista i escriptor, Josep Lluís Roig, ha comentat que "crec que després de 35 anys ha arribat el moment de revisar la convivència amb les autonomies i millorar-la en algun aspecte". "La resta d'Espanya tampoc fomenta l'amor a Catalunya", ha manifestat en un altre moment, abans de dir que "durant els darrers 35 anys crec que no hi ha una política clara del que volem que sigui Espanya".

Publicitat
Publicitat

71 Comentaris

Publicitat
#46 LuisAlb, ZGZ, 18/05/2017 - 15:49

Siempre se repite sólo la primera parte de la frase, "españolizar a los niños catalanes", pero nunca se dice la frase completa. Esto es a "españolizar a los niños catalanes para que los niños catalanes se sientan tan orgullosos de ser catalanes como de ser españoles". Nadie habla de quitar lo que ya tienen. Gracias

#45 spanish, Madrdi, 21/10/2012 - 08:29

jo crec que ell ha fet 50000 espanyolistes mes ..i 50000 indepes menys........provicnianisme atroç en fi.........

#44 Francesc, Barcelona, 21/10/2012 - 01:28

Un gran cop d'efecte, senyor Rius! Sen-sa-ci-o-nal! Felicitats!

#43 biel, vic, 20/10/2012 - 14:35

Estel tort. L'ha comprat als xinos.

#43.1 arenas, bcn, 22/10/2012 - 10:40

Te ráo Fixeu-vos !!

#42 Iñigo, Salou, 20/10/2012 - 12:48

Que infantil ¡¡¡ que imagen al resto de España ¡¡¡