Publicitat
Comunicació · 11 de Juliol de 2018. 18:27h.

Una jutgessa troba “irresponsable” Terribas

La justícia arxiva el cas perquè no hi veu delicte però qüestiona la seva “ètica professional”

La titular del jutjat d’instrucció número 14 de Barcelona ha afirmat que la directora d’El Matí de Catalunya Ràdio, Mònica terribas, va actuar de forma “irresponsable” el 22 de setembre per haver informat en antena els moviments que estaven fent les dotacions de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, en el marc de l’operació per evitar la celebració de l’1-O.

Malgrat arxivar la causa contra la periodista, la jutgessa assegura que va ser “irresponsable des del punt de vista de l’ètica professional” donar aquesta informació, així com demanar la col·laboració del oients perquè informessin de les localitzacions dels vehicles policials.

La magistrada assenyala que aquesta “conducta va generar una situació de risc per a l'actuació dels diferents dispositius policials, així com per a les tasques que realitzaven els agents que circulaven en els vehicles policials identificats”. En aquest sentit, destaca que “no s'ha d'oblidar” que entre les funcions dels cossos de seguretat de l’Estat està la lluita antiterrorista.

La resolució, segons informa El Periódico, conclou que “la comissió d'aquesta conducta generadora de risc per a la població per l'àmplia difusió de què gaudeix el missatge emès a través d'una emissora de ràdio, si bé és contrària a l'ètica professional de la investigada, per si mateixa, no és constitutiva de delicte”.

Mentrestant, Terribas s’ha felicitat per la sentència del jutjat i parla de “doble satisfacció”, perquè “el CAC en el seu dia ja va arxivar aquesta causa i que ara ho hagi fet la jutge en una causa penal oberta demostra que, com a servei públic, vam fer la feina que havíem de fer en una època molt convulsa”.

Mònica Terribas
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#16 Capit@n España, The broquil is over, 12/07/2018 - 10:47

Despido inmediato, pero en la Corea del Norte del Mediterraneo, esto no es posible.

#15 Joan del Bages, Manresa, 12/07/2018 - 10:11

Diu que es felicita perquè el CAC va arxivar el tema. Això ja més que ironia és sarcasme.

#14 botifler1914, Sinitaca, 12/07/2018 - 09:54

Qe la inquisición no queme a una bruja no significa que esta no lo sea.

#13 opinador, Barcelona, 12/07/2018 - 08:58

en lo que respecta a los movimientos de las patrullas de los Mossos

#12 opinador, Barcelona, 12/07/2018 - 08:58

va bien saber que estas cosas no son delito, esperemos el mismo criterio para todos en lo q