Publicitat
Comunicació · 1 de Febrer de 2022. 21:44h.

Una periodista propera a ERC es perfila per dirigir TV3

La directora de l'Ara es la que té més números

Una periodista propera a ERC es perfila per dirigir TV3

La directora del diari Ara, Esther Vera, és la que sona amb més insistència com a directora de TV3 en substitució de Vicent Sanchis, segons ha sabut e-notícies. L'actual equip directiu –format per la presidenta en funcions, Núria Llorach; el mateix Sanchis i el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo- donen per fet que estan al final del seu mandat. Divendres passat, durant la comissió de control parlamentari de la CCMA, la mateixa Llorach va aprofitar per acomiadar-se.

Esther Vera es va fer càrrec de la direcció de l'Ara, diari considerat proper a Esquerra Republicana, des del gener del 2016 amb la mort després d'una llarga malaltia de l'anterior director Carles Capdevila. Anteriorment, havia treballat a TV3, CNN+ i Cuatro abans de ser cap de premsa d'Andreu Mas-Colell a Economia quan aquest es va fer càrrec de la conselleria al govern d'Artur Mas (2011).

El nomenament de Vera, que no és definitiu, tanca el pas a altres candidats com el director d'El Nacional, José Antich, a qui ERC considera massa proper a Junts i l'encara director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, proper en canvi als republicans.

Sanchis va arribar al càrrec el 2017 en substitució de Jaume Peral, que havia estat nomenat el 2016, i ha rebut crítiques unànimes de l'oposició pel biaix de la cadena i la seva aposta decidida pel procés.

El director de TV3 ha de ser escollit per concurs públic, segons es va aprovar el 2019, i una majoria qualificada de dos terços del Parlament. Dels 135 diputats l'aprovació d'un nou director per a la cadena pública en necessitaria el suport de 90. Les formacions independentistes es quedarien, en cas de donar suport totes elles al candidat, a 16 vots de poder-lo aprovar, per la qual cosa necessitarien el suport del PSC o de més d'un grup parlamentari. Al desembre, els socialistes ja van arribar a un acord amb ERC i Junts per renovar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC).

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 Joaquim Moriscot Bernadell, L'Hospitalet de Llobregat, 02/02/2022 - 17:18

Esther Vera es una bona periodista i ha fet del diari Ara un diari de referència, no mereix ser encasellada.

#9 Telamarinera , Vng, 02/02/2022 - 15:33

No coincido con sus ideas, pero es una persona que argumenta y respeta. Frente al mercenario valenciano entregado, élla hará lo que considere.

#8 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 02/02/2022 - 13:43

El PSC está contento con la situación

#7 Kropotkin, Bic, 02/02/2022 - 11:35

Menos mal. Por fin alguien imparcial y defensora de la Ley y la Justicia. Siempre he tenido confianza en los estelados... Jua, jua, jua,...

#6 Luigi., Barcino, 02/02/2022 - 10:34

Vaya, no será porque Don Pepe no haya hecho méritos !! Ahora solo le queda la subvención.