Publicitat
Comunicació · 4 de Febrer de 2018. 13:49h.

Una presentadora de TV3 retreu a Arrimadas que faci servir el castellà

La líder de Ciutadans pregunta "si teniu a gent comptant les paraules que dic en cada idioma"

Una presentadora de TV3 retreu a Arrimadas que faci servir el castellà

Inés Arrimadas, durant l'entrevista amb Laura Rosel

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha tingut una discussió amb la presentadora del programa Preguntes Freqüents de TV3, Laura Rosel, després que la periodista li demanés perquè va fer el discurs de la nit electoral "tot en castellà".  

Laura Rosel (LR): Vostè assumeix que Catalunya és una societat molt plural, molt diversa... Aleshores com s'entén que vostè la nit electoral, en aquella celebració que va fer al centre de Barcelona, fes tot el discurs en castellà? SI vostè vol governar per tots els catalans? Quantes paraules va dir en català?"

Inés Arrimadas (IA): És que no és veritat. No tinc a ningú comptant. No sé si a TV3 teniu a gent comptant les paraules que dic en cada idioma, que no m'estranyaria.

LR: Segur que no. Tenim altra feina.

IA: O mirar qui canta els Segadors...

LR: Com li va molestar això, eh?

IA: És que imaginar-me gent de la televisió pública revisant el vídeo per veure qui canta i qui no canta, a mi em va fer una mica d'angúnia.

LR: No era només cantar. Era l'actitud personal.

IA: L'actitud la vam tenir com la resta de la gent, que era drets, amb respecte i escoltant l'himne de Catalunya. Ara, si mireu a veure qui mou els llavis ja és una altra cosa. Anem al discurs. És fals que vaig fer tot el discurs en castellà.

LR: El 90% del discurs.

IA: Del 90 al 100 ja hem guanyat una mica.

LR: Però no és el 50!

IA: Jo no he dit que faig el 50. A Catalunya podem parlar en la llengua que vulguem. Per què no li ha dit que va fer tot el discurs 100% en català?

LR: Senyora Arrimadas, hi ha dues llengües a Catalunya!

IA: Exacte! Dues! El castellà i el català. Vostè no li ha preguntat al senyor Torrent això i va fer el 100% en català. I quin és el problema?

LR: És una institució del país. Pot parlar en català.

IA: Clar i jo puc parlar en castellà. O no?

LR: Però és un problema la llengua?

IA: Però si m'ho ha tret vostè! Jo no li he parlat de llengua.

LR: Ciutadans sempre parla de llengua.

IA: ¿Sí? Doncs no estic d'acord. Som el grup parlamentari que més propostes socials i econòmiques ha presentat al Parlament -rialles del públic-. I això és estadística. Vostè em fa una pregunta. Primer que no és cert que tota va ser en català.

LR: Pràcticament tota. Li accepto l'esmena.

IA: Puc fer el discurs en la llengua oficial que vulgui. Crec que es pot el 100% en català com va fer el senyor Torrent i no tinc cap problema. Crec que es pot fer un discurs per tots els catalans 100% en català, es pot fer 100% en castellà, es pot fer el 50%, el 60%... El problema és que vostè parteix de la base que fer-ho en castellà és menys català que fer-lo en català.

LR: Em va cridar l'atenció. Ell no va fer un discurs a l'avinguda Maria Cristina. Vostè sí.

IA: Ell el va fer al Parlament 100% en català, però suposo que no l'han mirat o no l'han gravat. En qualsevol dels casos, a Catalunya tenim dues llengües oficials.

LR: Per sort!

IA: I és una gran sort. Jo m'he criat en una comunitat autònoma amb una sola llegua oficial. I és una sort tenir-ne dues. I de fet, en tenim tres: l'aranès a la Vall d'Aran. És una sort! Per tant es pot fer servir la llengua que la gent vulgui en cada moment. En l'educació, m'agradaria una educació amb tres llengües vehiculars: anglès, castellà i català.

Publicitat
Publicitat

72 Comentaris

Publicitat
#45 Purria Separata, Mollerussa, 27/12/2018 - 08:18

Vaya, la Ley del embudo: se pueden hacer discursos 100% en catalán, pero no se pueden hacer discursos en castellano (!!). "Demucrasia y Llibertá!!" Jua jua!!

#44 jss, Tabarnia, 07/02/2018 - 13:46

En cualquier país del mundo la presentadora y su programa se habrían terminado al día siguiente, porque luego preguntan los tertulianos y es bochornoso. Lo dicho programa fuera y presentadora al paro por nazi, no respetar la ley de lenguas, excluyente y fomentar la discriminación. En Cataluña sigue cobrando dinero publico Vergoña

#43 Ignasi, Barcelona, 05/02/2018 - 17:56

Vergonyós per part de la Rahola, la Laura, el públic, que per molt sobirà que sigui, és un públic en general, de poques llums culturals i democràtiques, i de TV3, que en nom de la llibertat d'expressió de la majoria de catalans hauria d'estar tancada.

#43.1 Maria , Bigues i Riells, 05/02/2018 - 23:28

Mira Ignasi,trobo que és una falta de respecta cap a là gent q va anar al programa ,q diguis q tenen poca llum cultural i democràtica, hi el comandament d tv ,t molts botons .
Apretas tve q aquet si q és un canal ,però q molt democràtic.

#42 Ignasi, Barcelona, 05/02/2018 - 17:52

La Arrimadas se va fer a la Laura Rosell en patates. Amb educació i amb arguments. Perfecta. Després va permetre que la "pescatera oficial de la República més bananera d'Europa" és despatxés a gust. De la Rahola no cal dir res, ella mateix, amb les seves paraules, formes i educació és desqualifica.

#42.1 Maria , Bigues i Riells, 05/02/2018 - 23:44

La Arrimades ,no es va menjar ningú en patates. El problema q té ,és q xerra i xerra dien tantes mentides ,q no done temps a la retorica., Hi després quan li dius , és q tu has dit això o allo,diu q no és veritat q no ho ha dit
perquè no s'enrecorda.
Per ser un professional d la mentida , 1 s'ha d estar ben informat, hi 2 ,tenir memòr

#41 Alejandro, Barcelona, 05/02/2018 - 15:34

Muy bien contestado Inés. No te dejes intimidar por estos periodistas faltos de objetividad y por ello, faltos de profesionalidad. Cántale las cuarenta, no te amilanes que, son pocos y cobardes.