Publicitat
Comunicació · 18 de Maig de 2020. 09:45h.

Una presentadora de TV3 retreu a Buch que "tregui pit"

El conseller replica que "em considero una persona humil i intento ser objectiu"

La presentadora d'Els matins de TV3, Lídia Heredia, ha retret al conseller d'Interior que "tregui pit" després que Miquel Buch hagi manifestat durant l'entrevista que la Generalitat "anava un pas per endavant" en la gestió de la pandèmia del coronavirus i hagi destacat que la prealerta del pla d'emergències del Procicat "es va activar abans que es donessin una sèrie de condicions". 

Buch també ha manifestat que "la realitat és que si no ens haguessin pres les competències, estic convençut que haurien anat millor" i en aquest sentit ha subratllat la forma "com vam actuar abans de l'estat d'alarma, que vam actuar i vam prendre decisions".

També ha remarcat "com hem anat proposant les coses a mesura que es va tirant endavant l'estat d'alarma i quina ha estat la reacció inicial de Madrid i quina ha estat la posterior, que primer ha estat un no i després un sí. Imagini's tot el temps que ens podríem haver estalviat en la lluita contra la covid".

Aleshores, Heredia li ha demanat per què la Generalitat no va fer ús de "les plenes competències" que tenia per "fer una gestió millor" amb les residències. "Ho dic perquè és una situació molt dolorosa per tothom i hi ha un consens global que gairebé tothom ha fet tard. Li preguntava això: fins a quin punt es pot treure pit d'haver-ho fet tot bé quan hi ha coses que és evident que no s'han fet bé", ha reblat.

"Qui ha tret pit que ho hem fet bé?", ha preguntat el conseller a la periodista, que li ha replicat que "vostè ho acaba de dir". "No, no, no. Jo no he tret pit que ho hem fet tot bé, ni de bon tros. Jo em considero ser una persona humil, intento fer les coses tan bé com puc i intento ser sempre objectiu, però jo no li trauré pit que ho hem fet tot bé" ha dit Miquel Buch, que ha recordat les víctimes mortals a causa de la crisi sanitària.

El titular d'Interior ha apuntat que "això no és haver-ho fet bé. Si fas l'anàlisi de tot el que ha passat al món, estem en situacions similars" i ha afegit que la pandèmia "ha sobrepassat a gairebé tots els estats d'arreu del món". "Ni trec pit de tot el que hem fet, perquè no trec pit, però el pla d'emergències del Procicat "no el vam activar tard i es va revisar quan tocava", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#19 Demetri, Barcelona, 18/05/2020 - 17:20

Aquest element va perdut quan el treuen del seu lloc habitual que a la porta d'una discoteca. El nivell del personatge es de tanta baixesa que dificilment podriem trobar algú que li fes ombra. D'ignorancia i de superbia guanya a qualsevol. Els veins de la meridiana encara recorden el seu orgull quan clamaven ordre i el paio responia amb bajanades

#18 joan, manresa, 18/05/2020 - 16:32

Aquesta persona es creu que tutom es curt de gambals o què..?Es pensa que no tenim memoria.,??En quin païs es creu que viu aquest senyor..??Escoltar i llegir las seves declaracions es per provocar-nos que ens surti,foc per els queixals.,(per dir-ho educa-dement..)Dir com es va actuar abans i com es va actuar després..¡¡Per agafar-lo per els o...

#16 Juan García, Ciutat de la Justícia, 18/05/2020 - 14:38

Resum del tall: la culpa de les morts és de les conselleries en le que mana ERC.
Són tots plegats (JxCat i ERC) una colla de fanàtics incapaços de res que enfonsaran la nostra regió fins que no la puguem aixecar.

#15 1.714.000, Barcelona, 18/05/2020 - 14:09

Apa, a comptar mascaretes. Serà recordat com el "conseller de les 1.714.000 mascaretes", fent paiset mentres els conciutadans morien als hospitals i els avis abandonats a les residències per un virus mortal envers els més vulnerables. Aquesta és la realitat, totes les grandeses que puguin explicar ara, paper mullat

#14 FCK Ñordos, Tabarnia Default, 18/05/2020 - 13:36

Que diu el cap de la policia colonial?