Publicitat
Comunicació · 6 de Març de 2020. 19:00h.

Una productora investigada pel 3% va cobrar uns trenta milions de TV3

Entre els anys 2005 i 2016, segons Ciutadans

Una productora investigada pel 3% va cobrar uns trenta milions de TV3

Núria Llorach

La productora Triacom, investigada pel cas 3% i propietat d’un exgerent de TV3, va cobrar 29 milions d’euros de la televisió pública entre el període 2005-2016, segons ha denunciat aquest divendres Ciutadans durant la comissió de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

La diputada de Cs, Blanca Navarro, ha destacat que l’Agència Tributària està investigant Triacom “per corrupció i per participació en el finançament il·legal de Convergència”. La investigació, afegeix Ciutadans, indica que la productora “rebia diners públics de TV3 per produir programes, però sembla ser que a més emetia factures falses per serveis no prestats per pagar actes de Convergència”.

Navarro ha explicat que l’exgerent de TV3, Oriol Carbó, va deixar el càrrec a la cadena pública l’any 2000 i just després va muntar Triacom, amb la que “ha facturat a TV3, només des del 2005 fins el 2016, 29 milions d’euros de diner públic”.

La diputada de la formació taronja ha demanat a la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, si s’ha fet alguna auditòria. També li ha preguntat si la Corporació ha suspès els contractes amb la productora arran dels indicis de delicte i “què ha fet per recuperar els diners”.

Llorach ha afirmat que “la Corporació no ha participat en cap delicte de corrupció” i ha demanat respectar la presumpció d’innocència. La presidenta en funcions de la CCMA ha assegurat que “les auditòries estan fetes” i ha assenyalat que “nosaltres no estem acusats de res, ni la Corporació ni TV3”.

També ha confirmat que actualment la Corpo “no té cap contracte amb Triacom”. Respecte els gairebé 30 milions d’euros que la productora d’Oriol Carbó va facturar a la cadena, Llorach ha manifestat que “no hem de recuperar cap diner, perquè no està demostrat que hi hagi cap delicte”.

Blanca Navarro

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 josé, bcn, 06/03/2020 - 19:11

TV3 = Alí Babá y los cuarenta ladrones.

300 millones al año que cuesta mantener a 2000 vagos indepes.
PRIVATIZACIÓN YA y el que quiera ver mierda, que la pague !!!!!