Publicitat
Comunicació · 8 de Setembre de 2009. 15:49h.

Una revista de RTVE diu que la diabetis "se contagia"

L’Associació de Diabètics de Catalunya denuncia la "manca de rigor periodístic i ànim sensacionalista"

Una revista de RTVE diu que la diabetis "se contagia"

Portada de Saber Vivir

L’Associació de Diabètics de Catalunya ha denunciat un titular de la portada del la revista Saber Vivir, lligada al programa homònim de TVE, que assegura: "Los estudios lo confirman, la diabetes "se contagia".

Segons l'Associació, "aquests estudis, fets a Mèxic l’any passat no són estadísticament representatius, i es refereixen exclusivament a la diabetis mellitus tipus 2, que en certs matrimonis els dos membres de la parella la pateixen. Com se sap, la DM2 va molt lligada a la longevitat de les persones, a l’obesitat i a un altre factor que habitualment les parelles comparteixen, com és l’estil de vida".

En aquest sentit, consideren "una greu irresponsabilitat que en uns moments d’alarma social pel tema de la grip A, una revista suposadament divulgativa doni a entendre que la diabetis s’encomana com si d’un virus es tractés".

La presidenta de l’associació, Montserrat Soley, ha enviat una carta a la directora de la publicació i "li exigeix una rectificació". També "s’estan estudiant altres accions de caràcter administratiu i/o judicial que es plantejaran en la propera reunió del Consell Directiu de l’ADC".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Martín Martínez Mart, Barcelona, 11/09/2009 - 22:55

Què dieu?
- Fa uns dies llegia en aquest diari que una actriu catalana anomenada Leticia, deia que la grip A és un invent...
- Ara llegeixo que la revista \"Saber Vivir\" diu que la diabetis \"se contagia\"..

#2 jaume, mataro, 10/09/2009 - 20:34

es indignante que una revista que "supuestamente" tiene que estar bien informada pueda publicar estos bulos a toda portada y sin contrastar opiniones de médicos y entidades que si saben de que va. Espero rectifiquen o que si no se les demande.

#1 Vicent, Vendrell, 08/09/2009 - 17:48

Doncs molt bé ! A prendre pel sac ! A veure si aquests periodistes de pa sucat amb oli aprenen a informar adecuadament, i a sobre amb diners publics que paguem a rtve ... em fan venir arcades tots plegats. Hi han coses amb que no s hi ha de jugar