Publicitat
Comunicació · 12 d'Agost de 2014. 14:42h.

"Va ser un error identificar Pujol amb Catalunya"

El periodista Wifredo Espina explica que li van exigir parlar de "mig milió" de persones a la manifestació per Banca Catalana

"Va ser un error identificar Pujol amb Catalunya"

Wifredo Espina, en una foto d'arxiu al despatx de casa seva

El periodista Wifredo Espina (Vic, 1930) ha afirmat que "va ser un error, quan el cas Banca Catalana, voler identificar Pujol amb Catalunya, amb una manifestació a favor de Pujol com a símbol de Catalunya".

Espina, en una entrevista al Diari de Tarragona, explica que "una comissió dels organitzadors va venir a veure'm a El Correo per exigir posar a la portada que hi havia mig milió de manifestants, quan les dades oficials i periodístiques deien que molts menys". "Com a director en funcions, m'hi vaig negar", aclareix.

Sobre la figura de l'expresident, el periodista diu que "he valorat i valoro moltes qualitats de Jordi Pujol, com el seu intel·ligència, cultura, sagacitat, capacitat de comunicació" i no s'esperava "un afany d'enriquiment personal o familiar, i que caigués en procediments il·lícits". 

"La seva ànsia de poder -diu- és coneguda, i per satisfer-la no té molts miraments". "Els casos Banca Catalana, Banco Industrial, Correo Catalán i Destino, que es van enfonsar a les mans, són il·lustratius", afegeix. 

També apunta que Pujol "creia que per fer política -que al principi en deia 'fer país'- era necessari tenir poder econòmic i mediàtic, i es va dedicar a això, es veu que no sempre de forma clara i honesta". 

Finalment, assenyala que "a moltíssima gent li ha caigut la bena dels ulls" perquè "el famós 'oasi català' ha estat un engany per innocents". "Han sortit ja moltes proves d'això", conclou.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#14 salvador, barcelona, 17/08/2014 - 14:11




'Independencia,. ni bona ni dolenta' Una frase immortal. Estàs en plena forma, Wifredo. Salut

#13 Marc, Girona, 13/08/2014 - 14:04

A veure, siguem seriosos, Pujol representa un projecte autonòmic i prou. Mai va voler anar més enllà i quan governava sempre va estar en contra de la independència. De fet l Abc el va premiar com a espanyol de l any.

#12 joseph, Bcn, 12/08/2014 - 20:30

¡España nos roba! Perdón, todavía me dura la risa.

#12.1 Marc, Girona, 13/08/2014 - 13:56

També ens roba via corrupció, però a més via espoli fiscal.
Hem d´acabar amb lladres (d aquí i d´alla) i hem de deixar que ens prenguin amb els nostres impostos. Per això cal un país nou amb lleis eficaces i amb un nou consens social.
Dins Espanya l estat del benestar s enfonsa.sense remei.

#11 Saray, en l'H Podemos, 12/08/2014 - 18:49

Sr. Espina, lo de Pujol ya ha aflorado, felicitémonos. Pero sólo es una pieza del puzzle: ¿porqué nadie investiga el mayor gasto de la historia de España, el innecesario AVE de ricos en país de pobres, sus sobrecostes astronómicos... y la implicación del yerno de Aznar?

#10 julian, bcn, 12/08/2014 - 18:06

Que los estelados mienten y manipulan ya se va sabiendo. El tema es como hemos permitido que una minoría haya controlado TODO el poder y se haya apropiado de los TODOS instrumentos sociales en beneficio propio. Es una sociedad enferma e inmadura

#10.1 Maki, Bcn, 12/08/2014 - 19:07

Has definido con exactitud lo q pasa en España. Una minoría está destrozando los derechos conseguidos para benficio de unos pocos. Y luego se irán a las empresas q han favorecido como Aznar, Gonzalez, Rato, Acebes, Solbes... Pero tu tranquilo q España no se romperá, q s lo importante

#10.3 Protágoras, bcn, 12/08/2014 - 20:33

Maki, en el resto de España nunca se ha llegado tan lejos como en Cataluña. Ningún presidente ha saqueado tanto y durante tantos años como Pujol, y las "editoriales conjuntas" de los diarios públicos y subvencionados, catalanes solo tienen parangón en Corea del Norte, Cuba.