Publicitat
Comunicació · 19 de Desembre de 2013. 11:31h.

"Veu com no es pot parlar amb vostès!"

Camacho i Terribas discuteixen pel dret a l'autodeterminació

"Veu com no es pot parlar amb vostès!"

Camacho, a Catalunya Ràdio

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha mantingut una discussió pel dret a l'autodeterminació amb la periodista Mònica Terribas durant l'entrevista a El matí de Catalunya Ràdio. "Veu com no es pot parlar amb vostès!", li ha etzibat la líder popular quan intentava defensar la postura de Mariano Rajoy.

Camacho ha manifestat que "a Espanya s'hauran de respectar les majories i una part -Catalunya- no pot decidir marxar com ella vol en ple s.XXI" perquè si "Catalunya fos sobirana no hauria de demanar el traspàs de la competència".

Terribas, en aquest sentit, li ha exposat que "vostè considera que Catalunya no pot decidir el seu futur com no ho podrien haver decidit els cinquanta països nous que ara formen part de Nacions Unides i són nous Estats".

Tot seguit, la líder del PPC ha dit que "molts d'ells no formaven part d'una unitat històrica com Espanya" i ha recordat que "des de fa deu anys Catalunya ha votat 14 vegades. Suposo que ha decidit el seu futur". "Les paraules són molt maques, l'èpica és molt maca, però què vol dir decidir el futur?", ha afegit.

Terribas ha posat de manifest que "les constitucions de Portugal i del Brasil" reconeixen el dret a l'autodeterminació i Camacho li ha replicat que "no" perquè "el dret a l'autodeterminació no està reconegut a cap organisme internacional".

"Escolti, per què a la Gran Bretanya les coses funcionen d'una altra manera i aquí no pot ser?", li ha preguntat la periodista. "Jo sé que no els agraden els arguments", ha respost Camacho, que ha afegit que "les realitats polítiques a Escòcia són diferents".

La presidenta dels populars catalans ha recordat que "la Gran Bretanya ha suspès una autonomia, la de l'Ulster. La va suspendre de manera pacífica i no va passar res". Després que la periodista li preguntés si estava comparant Catalunya amb Irlanda del Nord, Sánchez-Camacho ha apuntat que "no ho estic comparant. Això ho ha dit vostè".

Finalment, la líder dels populars ha lamentat que "es tergiversen les paraules" i ha assenyalat que "l'article 155 no estableix que s'hagi de suspendre l'autonomia. Estableix el 155.2 que s'han de fer complir les lleis a les comunitats autònomes i no diu que s'hagin de menystenir les seves competències".

"Es poden prendre moltes decisions des de inhabilitacions, canvis de govern… Evidentment, és una mesura que està contemplada en la Constitució i si algú la incompleix fins a fer complir aquest article, evidentment es produiran les conseqüències", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

53 Comentaris

Publicitat
#32 jordi Tallaferro, Barcelona, 20/12/2013 - 21:16

La Sra. diputada i Senadora segueix empenyada en no deixar-nos votar i no sap que les Nacions Unides no han definit mai la democràcia i que accepten el dret d'autodeterminació basat en fets democràtics. Millo0r que estudii una mica les doctrines modernes abans de dir tantes tonteries.

#31 JC, BCN, 20/12/2013 - 14:08

Constitución portuguesa: Art. 3.: 1. La soberanía, una e indivisible, reside en el pueblo, que la ejerce con arreglo a las modalidades previstas
en la Constitución.
Constitución brasileña: Art. 1. La República Federal del Brasil, formada por la unión indisoluble de los Estados y Municipios...

#30 divendres, Barcelona, 20/12/2013 - 12:52

E-Notícies:¿ Per què ressalteu el que diu Camacho i no pas la rèplica de Terribes? Camacho és massa present als mitjans. Més present que Junqueras, tot i que ERC té més parlamentaris i més seguidors que el PP. Per què feu d'altaveu a Camacho i a Ribera si no tenen categoria moral?

#29 Clarament, barcelona, 20/12/2013 - 12:36

"Cata lunya no pot marxar com ella vol" O sigui que Camacho admet que Catalunya vol marxar i l'estat espanyol no ho vol. Per això no deixen votar,.perquè guanyaria el SI i ja actuen com si hagués guanyat.. Doncs el Si Si ja ha guanyat moralment. A veure com viu això España el seu no davant del món

#28 Carme, Barcelona, 20/12/2013 - 12:30

Aquesta noieta no es dona conta que els pp's no la volen i que els seus dies estan contats perque al seu lloc hi posaran l'alcalde de Badalona?