Publicitat
Comunicació · 27 de Febrer de 2020. 11:24h.

Vicent Partal compara Batlle amb el general Martínez Anido

El director de Vilaweb compara els dos atropellaments a la Meridiana amb la llei de fugues

Vicent Partal compara Batlle amb el general Martínez Anido

El director de Vilaweb, Vicent Partal, ha comparat en el seu editorial el tinent d'alcalde de Prevenció i Seguretat de l'ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, amb el general Severiano Martínez Anido, general i governador civil de Barcelona des del 8 de novembre de 1920 a el 25 d'octubre de 1922.

"L'Albert Batlle de l'època, el general Severiano Martínez Anido, es va destacar en els insults als sindicalistes i la proclamació de l'anomenada llei de fugues, que permetia l'assassinat impune sempre que el mort fos un sindicalista" exposa en el seu article, i remarca que "el fenomen anomenat 'pistolerisme', més enllà de l'ús de les pistoles, era sobretot la demostració de la impotència contra la protesta i la negació explícita del dret de protestar".

Partal diu que "també hi ha punts de concordança evidents amb allò que el 'pistolerisme' va representar, i que no es poden deixar passar per alt" i afegeix que "aquesta setmana, dues vegades, ja, la concentració de protesta de la Meridiana ha estat atacada per individus que han envestit manifestants amb vehicles".

El periodista diu en aquest sentit que "aquests individus ho han fet enmig de –i esperonats per– una campanya ferotge d'acusacions organitzada a l'uníson pel tripartit Colau-Valls-Collboni i per la dreta extrema espanyolista". "I mentrestant, les policies diverses, que havien de protegir el dret de manifestació, han protegit els agressors", lamenta.

Finalment, Vicent Partal subratlla que la protesta de la Meridiana "és una peça política fonamental". "I si voleu cap prova que indiqui fins a quin punt ho és, ací teniu la impaciència de la gent d'ordre i el consegüent retorn, al cap d'un segle, de la pràctica de prendre's la justícia al marge de la llei i exercint la violència de manera impune", conclou.

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#30 Tirant, Bcn, 28/02/2020 - 19:24

Els que exerceixen la violència de manera impune i diàriament són els manifestants separatistes, que impedeixen PER LA FORÇA la lliure circulació de les persones.

#29 Lobisome, BCN, 28/02/2020 - 13:20

Y, por cierto, si Martínez Anido estuviera al mando en Cataluña, Partal le faltarían piedras bajo las que esconderse... es muy notable la durísima resistencia política y social que el nacionalismo separatista catalán opuso a Franco en vida de este; todo el mundo recuerda los abucheos de la población al dictador durante sus visitas...

#27 Sergi Sergio, Barcelona, 27/02/2020 - 17:03

Partaaal menudo crack lleva mamando con su Vilaweb decadas, menudo chupoptero.

#26 Estil vilaweb, Barcelona, 27/02/2020 - 15:59

La fuga serà de vot indepe per part d'alguns osonencs, vallesans..... i altres usuaris, fins els oeufs de topar-se cada dia amb la realitat indepe en el mur de la Meridiana durant quatre mesos i potser per sempre més, no se sap mai amb aquests caps i "comparacions"tan macarres, estil vilaweb

#25 Alejandro, Villadecans, 27/02/2020 - 15:27

Coño la extrema derecha catalana acusando de extrema derecha a otros