Publicitat
Comunicació · 23 de Maig de 2017. 14:27h.

Vicent Partal: “mira xato, o canvies d’actitud o et tanquem les oficines”

La Generalitat tancarà els bancs que s’oposin a la independència

El director de Vilaweb, Vicent Partal, va assegurar al febrer en un acte a Malla (Osona) que la Generalitat tancarà els bancs que no acceptin la independència. Partal, un dels periodistes de referència del Govern, va apuntar també que molts països s’oferiran a deixar diners a Catalunya “perquè som rics i els podrem tornar amb facilitat”.

Un dels assistents a l’acte va preguntar al periodista que “sembla que hi Estats disposats a fer préstecs des del primer moment a Catalunya. Això és un rumor que corre o com està aquest tema?”. Partal, en deu segons, primer va dir que “no sé res”, per tot seguit afirmar que “he sentit rumors i més que rumors” i a continuació apostar “per aplicar la lògica”.

“Estem d’acord o no estem d’acord que a Àsia hi ha països que els hi surten els diners per les orelles i que es dediquen a fer de prestadors de tot el món? Estem d’acord, no?”, va preguntar als assistents. Com ningú del públic va mostrar-se en desacord, va afegir “doncs per quin motiu no ens haurien de deixar diners a nosaltres? Som rics i ho podrem tornar amb facilitat. Per aquí no hi haurà cap dubte, cap problema”.

Tot seguit, Partal els hi va voler “explicar bé el tema dels diners, perquè si no la gent es fa confusions”. “Vostès on paguen els impostos, ara? al banc. Ningú de nosaltres paga els impostos a Espanya, paguem els impostos als bancs. I el banc li paga a Espanya”.

“Seguirem fent el mateix, pagarem els impostos al banc. Però com la llei haurà canviat, el banc estarà obligat a pagar a Catalunya”, va assegurar. “Això funcionarà per dues vies. Una és molt elemental, quan siguem independents i toqui pagar arribarà a casa el paper de la declaració de la renda del Govern de Catalunya. Vostès l’ompliran i el portaran al banc, on li posaran el segell, li donaran la còpia i liquidat”.

“Segur que el Govern d’Espanya també enviarà un paper per provocar. Què passarà? que si vostès opten pel paperet del Govern d’Espanya el senyor del banc els hi dirà que aquest paper no és legal i no el puc acceptar. De la mateixa manera que si vas a pagar hisenda amb una tovallola no te l’accepten”.

“I si l’Oliu dóna ordres de que s’accepta? Doncs la llei, una de les coses que deixa clara des de el primer moment és que l’autoritat bancària serà el Govern de la Generalitat. Per tant el Govern de la Generalitat serà qui donarà la cèl·lula bancaria per operar”, va advertir.

“És a dir, si tu vols operar a Catalunya has de respectar la llei, i si no respectes la llei no et deixarem operar. A veure quin banc s’atreveix a provocar un conflicte. Perquè una cosa és cridar molt quan no tens res en joc. I una altra és quan et fa una telefonada el Govern i et diu:’mira xato, o canvies d’actitud o et tanquem les oficines'. Aviam qui és el guapo que s’arrisca a que li tanquin les oficines. Això té una sol·lució tan fàcil i tan simple com aquesta”, va sentenciar.

Partal, a Malla
Publicitat
Publicitat

156 Comentaris

Publicitat
#90 cesc, Tiana, 25/05/2017 - 13:33

Es a dir que no ha explicat res que no passi hores d'ara el que passa és que ara ho fa Espanya i tothom ho troba tan normal.

#89 emprenyat, Barcelona, 25/05/2017 - 10:24

El bon rotllo i els somriures del procés son exemplars.

#88 Alfredo Castrillon, Gijon, 25/05/2017 - 09:33

Esos Bancos serán intervenidos por el Gobierno español y el cateto hablador estará haciendo los 100 metros libres Diiagonal abajo delante de una cabra

#87 Sallly, Calafell, 24/05/2017 - 18:20

I quan ni el govern central ni la comunitat internacional reconeguin aquest suposat canvi de lleis, per il·legal, i comencin a detenir als instigadors?

#86 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 24/05/2017 - 13:46

El professor de la universitat flamenca de Lovaina Bart Maddens ha instat el govern de Bèlgica a donar suport al procés català quan arribi el moment clímax del referèndum. A la revista Knack, el politòleg diu que l’escalada del conflicte català causarà un xoc a Europa i als països de la UE que no podran amagar més el cap sota l'ala.

#86.2 !!!3%!!!, Bcn, 24/05/2017 - 16:16

Catadisney es un perill per les llibertats i seguretat a Europa.