Publicitat
Comunicació · 31 de Març de 2012. 12:22h.

Vicent Sanchis acusa el PP de "violència feixista"

"Una part del seu electorat s'hi identifica i la considera ben útil"

Vicent Sanchis acusa el PP de "violència feixista"

Vicent Sanchis

El periodista Vicent Sanchis, en un article d'opinió a El Punt-Avui, lamenta la violència viscuda a Barcelona durant la vaga general, fomentada en major o menor grau per totes les capes de la societat. En aquest sentit, Sanchis recorda que "hi ha una violència feixista que s'alimenta dels interessos dels partits moderats de dreta".

"És la violència que incita el Partit Popular quan no condemna el franquisme. La que no combat per por de perdre la part més radical del seu electorat. És la violència que enarbora banderes i valors amb la qual se sent identificada, encara, una part poc menyspreable del públic que vota l'opció que ara lidera Mariano Rajoy", indica.

"N'hi ha moltes més. Al País Valencià, per exemple, els partits de centre i dreta des de la Transició van animar la violència anticatalana. Primerament la UCD i després el PP van considerar que l'acció d'una guerrilla urbana pretesament 'valencianista' que agredia polítics d'esquerra i demòcrates discrepants titllant-los de 'catalanistes' i 'renegats' els dotava d'un discurs que eixugava el seu passat immediat –hi havia molts dirigents d'aquests partits que procedien directament de les milícies auxiliars franquistes– i els podia ajudar electoralment".

"Així va ser. Aquesta violència s'ha mantingut a la ciutat de València durant dècades. I encara ara actua amb la més absoluta impunitat. Tant la UCD com el Partit Popular l'han alimentada o l'han justificada sempre. I una part del seu electorat s'hi identifica i la considera ben útil", afegeix.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#19 Voy a ser piadoso, León, 02/04/2012 - 10:59

Hay que ver las majaderías que hay que escribir para comer caliente. Anda cretino, pásate ya por el casal mas cercano y recoge tu pienso para acémilas, aunque no te lo hayas ganado porque semejantes argumentos sólo son propios de holgazanes y funcionarios de partido

#18 silvia, BARCELONA, 01/04/2012 - 18:13

Sanchis guapo- et vas vendré la teva objectivitat fa temps als encants.

#17 joan, manresa, 01/04/2012 - 11:52

tinu.)cas segur que ya ..,com els de las bandas llatinas..,pro d'aquí a crear una violencia faixista...,perdonins,pró creyem que sa pasat de frenada,o es efectes de la primavera....El tema d'aquets díes era de violencia FISICA,de collas anti-sistemana,anarquisme pur i dur ,are ens afecta aquest

#16 joan, manresa, 01/04/2012 - 11:48

El Casal,11,40h.---A veure Sr.Vicent...,nosaltres som admiradors de las sevas columnas escritas i de las sevas aparicions en tertulias..,pro Sr.Vicent,volr dir que no barrejem gimnasia amb magnesia...??Vosté parla de violencia feixista..,volr física..?o de gota malaya...?No l'entenem,algún (cont.

#15 F.M., Lleida, 31/03/2012 - 19:29

Els feixistes com aquest , incitadors de la violència quan la fan els seus, no haurien d'estar autoritzats a parlar de feixisme.