Publicitat
Comunicació · 9 d'Abril de 2017. 12:51h.

Vicent Sanchis: "TV3 no és independentista"

El nou director diu que la televisió pública "és com la majoria del poble de Catalunya"

Vicent Sanchis: "TV3 no és independentista"

Vicent Sanchis

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha afirmat que "TV3 no és independentista" i, en una entrevista al diari Ara, ha manifestat que "és i aspira a ser com la majoria del poble de Catalunya que expressa aquesta sensibilitat al Parlament".

"És que no és veritat que TV3 sigui independentista", ha insistit. Sanchis ha afegit que "se suposa que si hi ha una majoria independentista al Parlament, això d'alguna manera condiciona la manera d'interpretar la realitat per part dels mitjans públics".

"¿TV3 ha de representar la majoria social d'aquest país? Sí. ¿Aquesta majoria social és independentista? Sí. ¿Ha de tenir presents totes les altres sensibilitats? També", ha remarcat.

El director de la televisió pública admet que "no em sento a gust, no em sento còmode" amb la reprovació del Parlament, però recorda que "la legitimació correspon a la instància que fa el nomenament, que és el consell de govern de la Corporació". "Ara bé, el consell té sempre a disposició el meu càrrec, que no és ni vitalici ni hereditari. Són ells els que han de prendre una sèrie de decisions", ha remarcat.

El periodista ha qüestionat el manifest que han presentat cinc exdirectius de la Corporació perquè quan ocupaven el seu càrrec "transigien amb la fórmula legal. I ho feien perquè, en definitiva, era allò que emanava del Parlament". "Ells com ho feien?", "¿les crítiques que es feien aleshores eren les mateixes que ara?", ha demanat.

Vicent Sanchis ha fet referència a alguns programes de l'actual graella de TV3. Per exemple, ha dit que el programa 'Tot o res', que presenta Ares Teixidó, "s'ha de revisar immediatament" i ha afegit que "o es canvia i funciona o es treu de la graella". També ha dit que els informatius no diaris com el Sense Ficció "no estan en el seu millor moment".

"Si fas un 'Sense ficció' i no funciona, vol dir que has de triar un documental millor. Però, si no funcionen sostingudament, has de preguntar-te què passa. Potser el públic està demanant més entreteniment", ha destacat el màxim resposable de la televisió publica, que també ha descartat renovar el programa 'Bogeria a la pastisseria': "No ha acabat de trobar la fórmula ni ha funcionat en audiència".

Sanchis ha defensat que "a mi m'agradaria que hi hagués més distensió en totes les franges de TV3" i s'ha mostrat obert a negociar una tercera temporada d'El crac, la sèrie de Joel Joan. "Mirarem la possibilitat de continuar", ha assegurat.

Finalment, ha manifestat que "no em correspon a mi decidir l'estructura de la casa", però ha exposat que "algú s'hauria de plantejar què quan les audiències estiguin més fragmentades i baixi la publicitat".

"Fa quinze anys es liderava amb el 21% i ara s'establiria en l'11%. Aspirem a cobrir-lo? Sí. Ara bé, ¿d'aquí cinc o deu anys serà el 5%? Segurament sí, i llavors haurem de repensar el model. Qui no ho faci, serà desbordat pels temps", ha conclòs.

27 Comentaris

Publicitat
#30 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 10/04/2017 - 13:42

¿Cuanto más tendrán que bajar las audiencias de TV3% (infladas por los audímetros que sobrerepresentan a los hogares catalanoparlantes) para que se den cuenta que el "procès" aburre?

#29 Josep Pagés i Canaleta CASES FREDES PER LA POBRESA, CardedeuEstaciondeTrensinMarquesina, 10/04/2017 - 12:37

Algu tindria que dir als de TV--3 Que tan PARLAR DEL PROCÉS i de " UNA IPOTETICA INDEPENDENCIA " Aburreix molt hasta aburreix alguns Independentista Que veuen aixo no es res serio ES MOLT DE SOROLL PER NO RES al final UNA GRAN PRESA DE PEL que ens fa EL Govern Català als CATALANS .

#28 lucas, bcn, 10/04/2017 - 10:28

Tv3 es indepentista, superindependentista, requeteindentista, extraindepentista, guaiindependentista......y más mala que pegarle a un padre.

#27 Dirdan, bcn, 10/04/2017 - 10:01

si TV3 es como la mayoría del pueblo de Cataluña, porque la ve una minoría del pueblo de Cataluña?. Que tio más cinico

#26 Josep Pagés i Canaleta , CardedeuEstaciondeTrensinMarquesina, 10/04/2017 - 07:19

Sanchis per NO SER INDEPENDENTISTA TV--3.Tots els dias i a totes hores i a casi a tots els programes nomes parla de Independencia lo beque si viura en ella Sera perquè ara no vivin be per MASA CORRUPCIÓ que te Catalunya veritat que si. Un Partit politic corrupta porta Catalunya .