Publicitat
Comunicació · 1 d'Abril de 2011. 13:42h.

Víctimes del terrorisme "repudien" l'exalcalde de Vic

"Assassinar a nou persones és un crim injustificable no només a Catalunya, sinó a qualsevol lloc"

Víctimes del terrorisme "repudien" l'exalcalde de Vic

Pere Girbau

Des de l'ACVOT, com a associació catalana de víctimes del terrorisme, a la vista de la polèmica suscitada pel reportatge de la televisió pública catalana titulat “ETA a la ciutat dels sants” i davant l'interès originat pel mateix davant diferents mitjans de comunicació, volem expressar que "repudiem les manifestacions de l'ex alcalde de Vic, Pere Girbau, en el sentit que considerem que assassinar a nou persones –entre elles cinc nens- és un crim injustificable no només a Catalunya, sinó a qualsevol lloc".

"Ignorem què té a veure amb l'atemptat que hi hagi bascos nacionalistes, però ens consta que no tots els que són nacionalistes, són també assassins o còmplices dels que assassinen a nens. Ignorem què té a veure amb l'atemptat que hi hagi catalans nacionalistes, però podem assegurar que no considerem que això ens faci tributaris de que es respectin més les vides dels nostres fills que les dels fills de càntabres, extremenys o castellà-lleonesos".

"Lamentem que, des de la televisió pública catalana, s'hagi volgut donar una imatge irreal del sentiment de la immensa majoria del poble català, que ha donat infinitat de mostres de condemna i rebuig al
terrorisme".

"Recordem que Pere Girbau, ex alcalde de Vic, mai va mostrar el més mínim interès per les víctimes de la matança que va sofrir la ciutat que governava el 29 de maig de 1991, ni per cap altra víctima del terrorisme i que tota la seva preocupació després de l'atemptat terrorista va ser impulsar l'expulsió de la Guàrdia Civil del seu aquarterament", critiquen.

"Volem aclarir que tenim constància que les seves paraules no reflecteixen el sentir de molts membres del partit polític amb el qual va aconseguir l'alcaldia. Convidem a tota la població, amb independència de la seva procedència, raça, religió o adscripció ideològica, als actes d'homenatge a les víctimes d'aquella brutal massacre que se celebraran a Vic el proper 29 de maig del 2011".

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#30 mbshHdVYn, grxBhARrOHkuqgGvnzL, 11/04/2011 - 15:03

mc5D78 Wow! That's a really neat answer!

#29 A Berta, Barcelona, 05/04/2011 - 11:19

Quienes caen, no de rodillas sino estirados, son los que fallecen a tiros en democracia.

Quizás te hayas acostumbrado a dar tiros "psicológicos" como el régimen nacionalista catalán.

#28 estaun, Manises, 03/04/2011 - 09:29

No puc entendre que es puga intentar donar la rao a una persona que diu que uns assasins poden matar a uns i a altres no. ETA matava i espero que no torni a fer-ho sin mirar d'on eres o va preguntar al Hipercor. I una pregunta que te ha vore Aznar.

#27 Tià, Paisos Catalans, 02/04/2011 - 23:21

El exalcalde de Vic crec que va fer el que havia de fer.Srs. de AVT,hi ha qui va enviar el exèrcit al Irak i va provocar el 11M;qui més terrorista va ser?;Als de AVT:hi ha molta gent víctima de la delinquencia,inclus assassinats,aixó també es terrorisme per les víctimes;vostes AVT no es pronuncien

#26 Berta, bcn, 02/04/2011 - 19:52

Lo ves Juan. NO caigo de rodillas ante la doctrina dl PP i la AVT i ja soy culpable.