Publicitat
Comunicació · 28 d'Octubre de 2019. 09:52h.

Vilaweb compara la Generalitat amb el règim de Vichy

Vicent Partal equipara el govern català amb els francesos que van col·laborar amb els nazis

Vilaweb compara la Generalitat amb el règim de Vichy

El director de Vilaweb, Vicent Partal, ha comparat la Generalitat amb el govern de Vichy, en referència al règim francès que va col·laborar amb els nazis. "El problema més greu ara mateix és que la Generalitat post-155, el nostre règim de Vichy, si em permeteu la metàfora, passa de ser un intent discutible –però puc acceptar que honrat– de salvar els mobles a ser el motor principal de l'agressió contra els drets civils, socials i nacionals a Catalunya", afirma.

Partal exposa en un article que "en això crec que cal ser molt conscients que cada silenci, cada inacció, de cadascú de nosaltres és, de fet, una complicitat". Després de les càrregues policials de dissabte, el periodista afirma que "hi ha imatges que en qualsevol país democràtic no solament haurien causat la destitució immediata dels responsables polítics i tècnics de l'operatiu, sinó la detenció i presentació dels policies responsables dels fets davant els jutges –per exemple, en l'atac salvatge a una terrassa de bar".

"D'ençà que es va saber la sentència, l'actuació dels Mossos d'Esquadra, de la Brigada Mòbil en concret, ha estat intolerable. Dissabte, una altra vegada, la policia espanyola es va dedicar a provocar i la Brimo a pegar. Indiscriminadament. Amb una violència que no es pot justificar de cap manera pels aldarulls i que vulnera fins i tot els protocols operatius del cos", assenyala.

Vicent Partal lamenta que "ja hi ha molts joves tancats a la presó. Quatre han perdut un ull. De detinguts, n'hi ha centenars. De ferits també. I en l'empresonament de cada jove i en cada ferida hi ha la marca de la Generalitat de Catalunya. Aquests són els 'moviments més detestables' de què parlava Aron" -en referència al periodista francès que treballava a Londres amb De Gaulle, que es preguntava que si "Vichy era un govern col·laboracionista però alhora era França. Què s'havia de fer?".

Finalment, diu que "sé que això que dic no és agradable, però la meva feina no és dir coses agradables. La setmana passada em preguntava en veu alta en un d'aquests editorials si el país entenia la gravetat de la situació". "Dissabte vaig anar a les manifestacions del carrer de la Marina i a la Via Laietana i a Marina em va semblar que no, que la gent no creu que aquesta sigui una qüestió prioritària, malgrat algunes pancartes i algun crit aïllat", sentencia.

 

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#24 Narcís de la Ceba, Sant Higini de Matafaluga, 28/10/2019 - 21:31

Té tota la raó!! Això és una dictadura!!! Una dictadura!!

#24.1 pepe, andorra, 29/10/2019 - 15:18

si, pero el régimen de vichy se parece mas al gobierno regional, solo q en España hay ahora 17 gobiernillos de vichy.....

#23 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro…, 28/10/2019 - 20:43

"Vilaweb compara la Generalitat amb el règim de Vichy"

Claro..., claro... y según estos expertos "historiadores..." ¿quién sería la reencarnación del mariscal Pétain, héroe de Verdún?

¿El Pastelero Loco...?

#22 Sebastian, BCN, 28/10/2019 - 18:19

Es normal que se queje. A él lo que le gustaría sería mas bien el régimen de Berlín, pero no el de ahora, sino el de 1936.

#21 AnnaMollet, Mollet, 28/10/2019 - 18:04

Tiene guasa que este Valenciano que es Pardal, pretenda echarme de mi propia tierra, o arrebatarme mi nacionalidad española. ¡Yo soy catalana y te aborrezco Pardal, lárgate a Valencia a hacer la independencia de la Albufera, si los patos de dejan!

Vilaweb es un engendro que no existiría sin las subvenciones millonarias de la Generalitat.

#20 OFNI, EL CARXE, 28/10/2019 - 15:40

"Per primera vegà han parlat de mi al dichital botifler este del Tejeor o Tejero o com es diga.La meua intelichènchia poítica nomes pot rivalitzar amb la meu apostura."
Vicenç Pardal,Villagüevo.

#20.1 Rodri, Blanes, 28/10/2019 - 18:20

Ets el meu ídol, Vicenç Pardal de Vilagüevo. Però jo pensava que ara escrivies des de l'Alguer...

#20.2 Vicenç Pardal, Villagüevo, 28/10/2019 - 19:33

#20.2

Sí home,què vol que acabe a Rebibbia? Itàlia no és un país de chicha i nabo com Ecspanya,encara que no li falte gaire per ço.