Publicitat
Comunicació · 20 d'Octubre de 2017. 10:36h.

Xavier Bosch accepta que hi ha fractura social a Catalunya

“Em sap molt greu però, ara sí, el que va explicar Fernández Díaz de famílies i d’escales de veïns on creixia la tensió s’està complint”

Xavier Bosch accepta que hi ha fractura social a Catalunya

El periodista Xavier Bosch, en un article a l’Ara, afirma que “ningú sap com s’acabarà el Procés. Vivim al dia, la incertesa no va més enllà de demà passat i temem que el que n’acabarà explicant la història potser no ens agradarà. La realitat, però, és que després d’anys d’oasi, de convivència prou enraonada i de fer veure que no passava res, avui som una població dividida”.

“No és tan sols la batalla de banderes als balcons, ni comptar qui porta més gent a la mani del dia. Em sap molt greu però, ara sí, el que va explicar Fernández Díaz de famílies i d’escales de veïns on creixia la tensió s’està complint. Tots en tenim, per més que ens costi acceptar-ho, massa exemples al voltant”, afegeix.

“Conec amics que han deixat de fer esport conjuntament. Han decidit desar la raqueta durant uns mesos perquè, per més bé que s’ho passaven a la pista, van notar que les converses de vestidor d’abans i després de la partida cada vegada s’escalfaven més. L’un ja faria dies que hauria empresonat Sànchez i Cuixart. L’altre ja no posa Antena 3 i considera que amb els resultats de l’1-O n’hi ha prou i de sobres per proclamar la República”, constata.

“Un empresari de més de cent treballadors -que té i mantindrà la seu al Vallès- m’explica, amb preocupació, què passa a l’oficina i a la fàbrica quan hi ha una aturada, a les dotze, per protestar contra l’agressió policial del dia del referèndum o per demanar la llibertat de Sànchez i Cuixart. La meitat dels treballadors s’aixequen i surten al polígon, l’altra meitat continuen feinejant a la taula o a la màquina”, relata.

“L’educació i el respecte salven la situació, però entre uns i altres creixen els recels i es fan grupets. I el que més el preocupa de tot: les mirades. Nota que s’escruten, s’etiqueten: a favor o en contra, indepe o espanyol. De cop i volta, tots van ara per la feina com si duguessin un post-it enganxat al front. Civilitzats, tanmateix. I que duri”, conclou.

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#34 Alejandro, Barcelona, 21/10/2017 - 10:20

#31

Y seguís siendo minoría. Somos 5 y pico millones los llamados a votar y por primera vez y en un referéndum ilegal habéis llegado a los dos millones, como ves son tres millones los que no han votado. por tanto, seguís siendo minoría.

#33 opinante, Barcelona, 20/10/2017 - 23:50

Otro que ve las orejas al lobo, ya es tarde

#32 Genios, Ponte, 20/10/2017 - 23:10

Barcelona el nuevo Ulster.

Genios

#31 Alwix, BCN, 20/10/2017 - 22:05

Mentre els indepes eren minoria i callavem ningu parlava de divisio ni es preocupava de la minoria.

#31.1 Pedro Vidal, Barcelona, 21/10/2017 - 01:37

Será en la época de Franco, porque desde el 1976 estáis dando la matraca todo lo que el tiempo y la autoridad permite.

#31.2 Uno que os lee, Al sur de Cataluña, 21/10/2017 - 03:14

En su misma frase tiene la solución a su duda: ¿quizás porque érais una minoría, y además muy minoritaria, y los no indepes eran mayoría muy mayoritaria, ergo no había problema con el resto de España? En los noventa se decía que cabíais todos en un seiscientos, y para dentro de un par de años, si el Barbas hace lo que debe, volveréis a cabe

#30 Joan, Esplugues , 20/10/2017 - 21:29

Està clar tot es culpa del procés !! Els sopars de Nadal també provoquen discussions i baralles, potser els hauríem de prohibir? I que me'n dieu dels sopars d'empresa, quants matrimonis han trencat? Prohibim l'alcohol a les discos, provoca baralles !!!! No serà q