Publicitat
Comunicació · 11 de Desembre de 2009. 23:18h.

Xavier Bosch passa comptes amb Antoni Cambredó

Guanya el Sant Jordi amb una novel·la sobre la seva marxa e l'Avui

Xavier Bosch passa comptes amb Antoni Cambredó

Antoni Cambredó, que era president executiu del diari 'Avui' quan Xavier Bosch era el director

El periodista Xavier Bosch, que va ser director del diari Avui, ha guanyat el premi Sant Jordi de novel·la amb l'obra "Se sabrà tot". Precisament, la novel·la està protagonitzada pel director d'un diari que manté unes tenses relacions amb l'editor i al final dimiteix. De fet, Bosch va estar a la direcció de l'Avui una mica més d'un any, i va tenir problemes amb el llavors president executiu del diari, Antoni Cambredó.

El títol de la novel·la és una de les frases del periodista Lluís Foix, que apareixen al llibre: "Queda el consòl que la història tot ho dirà. Se sabrà tot". I la primera frase de la novel·la diu: "El càrrec em va durar unes sabates".

Bosch ha dit que "el tema de la novel·la és la manca de llibertat. I en especial la manca de llibertat d'un ofici amenaçat, que és el periodisme. Tenim a la veritat emmanillada ia la realitat segrestada".

No obstant això, l'autor nega que la novel sigui un relat del seu pas per la direcció de l'Avui, encara que reconeix que no hauria escrit aquesta obra si no hagués estat el director del diari. Afegeix que no ha escrit el llibre per venjança: "Per venjança, no, no".

Xavier Bosch ja ha escrit diverses obres. En narrativa breu, "Estimat diari" o "Vicis domèstics", a més de "Jo, el simolses". En novel·la, "La màgia dels reis". I en teatre, "El culékulé".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 josep, mediona, 12/12/2009 - 13:55

Tinc moltes ganes de llegir el Xavier Bosch, quin gran periodista!

#3 amn, Gràcia, BCN, 12/12/2009 - 12:33

Un altre premi literari per a un no escriptor. Més que la indepèndencia, el problema del país rau en el cofoisme, en la grissor mental i en aquest garrulisme de casa fina i denominació d'origen. Anem apanyats. Visca la CAT inculte

#2 josep ruiz, santa coloma , la de farners, 12/12/2009 - 12:03

SI NO POTS VENCER AL TEU ENEMIC , ALIAT AMB ELL. Es que ha fet l'amic Bosch. Es patetic veure el seu "coratge" periodistic a AGORA de TV3. Quantes esperances defraudades !!! Al final es com tots , la menjadora i anar tirant......

#1 Marçal, Sabadell, 12/12/2009 - 11:14

Aquest de la foto és el "malo" de la pel·lícula? Ja tinc ganes de llegir la novel·la. M'imagino que, amb un gènere de ficció, el Bosch s'atrevirà a dir la veritat de la seva dimissió i del panorama periodístic català