Publicitat
Comunicació · 25 de Novembre de 2011. 10:41h.

Xavier Bosch qüestiona "l'agenda oculta" de Mas

El periodista troba "lleig, per dir-ho suau" anunciar retallades després de guanyar les eleccions

Xavier Bosch qüestiona "l'agenda oculta" de Mas

Imatge de l'article

El presentador de l'Àgora, Xavier Bosch, en un article a l'Ara, lamenta que "tant debatre sobre si Mariano Rajoy tenia una agenda oculta, tant denunciar que no ensenyava les cartes perquè no el perjudiqués a les urnes i, resulta, que el que portava l'agenda, i ben amagada, el teníem molt més a prop nostre".

"Artur Mas, per més que insisteixi Joan Herrera, no ha comès frau electoral. Sí que és lleig, però, per dir-ho suau, que només dos dies després de celebrar l'èxit del hat trick electoral de CiU, el president anunciés el nou pla de retallades. ¿Ha pensat més en el país o en el partit?", es pregunta.

"Mas -queden tres anys de legislatura- pot ser un bon president. Potser, precisament, perquè a desgrat seu fa el que toca, es blinda del què diran i, a sobre, es prepara una estratègia per demostrar -als d'aquí i als d'allà- que el pacte fiscal és més necessari que el pa que mengem. Les mesures, però, tinguin el caràcter que tinguin, sempre agafaran a contrapeu els col·lectius afectats", apunta.

"A tants sacrificis, tants retrets. Pagarem més IRPF i més impost de patrimoni que enlloc però, això sí, retirem l'últim tram de l'impost de successions perquè -ens asseguren- és injust que a d'altres comunitats no el tinguin i nosaltres sí", afegeix.

El periodista recorda que "ja fa temps que ens hem adonat que aquest argument és reversible i, en tots els casos, s'ha d'utilitzar a conveniència del govern segons el moment. Als universitaris se'ls tornarà a apujar la matrícula, als funcionaris se'ls tornarà a retallar el sou i se'ls assegura, que consti, que aquesta serà l'última vegada".

"Ens apugen la benzina, el transport públic i l'aigua. Es treuen de la màniga 'el tiquet moderador' en les receptes i, de moment, no es parla del copagament sanitari. Aquesta part de la notícia ja deuen haver pactat que li tocarà explicar-la a Rajoy. I, enmig de tanta alegria, d'aquí un mes serà Nadal. Bones festes, menys un 5%, a tothom", conclou.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#20 Isabel, barcelona, 27/11/2011 - 16:40

Agenda oculta no, pitjor, és el Pla B! i encara no han demanat disculpes perquè ens han enredat com uns xinos amb el Pla A. En lloc d'això fan correr que han guanyat el "plebiscit" i ja poden seguir enredant. Ells només saben administrar quan el calaix l'ha omplert algú.

#19 Terraxa, Terrassa, 26/11/2011 - 23:04

El sr. Bosch oblida les subvencions al diari Ara, d'això no en parla mai cap mitjà, ni el periodico, ni l'Avui, ni la Vanguardia
És una sagnia que si no hagués existit i no existís ara potser hauria evitat part del que està passant.

#18 ramon, barcelona-c, 26/11/2011 - 01:16

Molt be per el president Mas .Llàstima de país plé de periodistes a Catalunya Ràdio ,Ara , Tv3
8 TV etc etc sectaris que fan no alló que el moment requereix si no quelcom de tan català però en espanyol " lo que me pide el cuerpo",encara que alguns serà per autopublicitar-se.Hopeless

#17 Antoni, La Pobla de Segur, 25/11/2011 - 21:48

Molt bé per en Mas. Ha estat coherent. La gent ha entés, majoriatàriament, que s'ha de retallar per sanejar allò que el tripartit va dilapidar i ell ho ha fet. Endavant President. El poble de Catalunya està amb tu i no ho dic jo, ho ha dit aquest poble votant lliurament.

#17.1 Anna, barcelona, 27/11/2011 - 16:34

Mira Antoni: dels 48 diputats de Catalunya al Congreso, Ciu n'ha tret 16; si hi afegim els vots nuls silenciats i les abstencions, són menys d'un terç els catalans que aproven el COM ciu ha fet les retallades. No sé com afirmen que han guanyat i que ja poden seguir retallant del bé públic.

#16 Des de l'hospital de sant pau, elpaisdenoconfioencappartit, 25/11/2011 - 18:13

Tots els treballadors esperavem després de mesos, la resolució de l'ERO. I quan ha arribat? un dia després de les eleccions. I avui, la llista dels afectats. Jo ja no vaig votar CIU perque estan desmoronant la sanitat, en comptes de la diputació, les conselleries o un dels parcs tecnologics.