Publicitat
Comunicació · 5 de Juliol de 2019. 18:24h.

Xavier Graset va equiparar el llenguatge del nazisme amb el de la Junta Electoral

El filòsof Daniel Gamper li va replicar que “són dos mons no comparables”

L'editor i presentador del programa 'Més 324', Xavier Graset, va equiparar l'ús del llenguatge que feia el nazisme amb la decisió de la Junta Electoral Central de prohibir “certes paraules” durant la campanya electoral, com ara les expressions “presos polítics” i “exiliats”.

“Feu referència als estudis sobre l'ús del llenguatge per part del nazisme, o en el nostre cas, la Junta Electoral Central -dic en el nostre cas, perquè ens ha passat aquest any- de prohibir certes paraules perquè algun partit es queixa. La política també ha mirat els darrers temps de tenir el control sobre certs mots?”, pregunta Graset al filòsof Daniel Gamper, durant una entrevista el passat 28 de juny.

L'entrevistat, tanmateix, abans de respondre la qüestió va replicar-li que “no són comparables” l'ús del llenguatge que feien els nazis amb les decisions de la Junta Electoral. “A mi m'agradaria distingir molt clarament entre els dos exemples que ha posat, perquè són dos mons que no són comparables”, etziba Gamper a Graset.

El filòsof, en tot cas, no va valorar la prohibició de la JEC perquè “és una qüestió que tècnicament jo tampoc no la conec”. “Caldria veure quin és la independència dels mitjans de comunicació públics”, va afegir.

Xavier Graset
Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#17 Se ha desenmascarado, Barcelona, 06/07/2019 - 15:49

Otra tanda más de la manipulación de los medios de CCMA para, como ha dicho el filósofo, . Es que ya ni se esconde. En otro país, este periodista seria cesado immediatamente.

#16 Capit@n España, Purgandus populus!!, 06/07/2019 - 15:42

Otro intelectual "brutal"...

#15 DaniD, Barcelona, 06/07/2019 - 14:48

No me gusta que desde ningún lado se compare el nazismo con actitudes de coacción o intolerancia. Dicho esto, la mayoría de expertos internacionales que han hablado y escrito sobre el procés, han visto más puntos en común con los nacionalismos radicales que dieron lugar al fascismo y nazismo en los separatistas. Si queréis os paso las fuentes.

#14 Galba, Barcelona, 06/07/2019 - 13:22

En Xavier Grasset es el prototip de personatge que sense el "procés" es moriria de gana.

#13 Cesc, Barcelona, 06/07/2019 - 08:36

“Periodista gran reserva“ que el treus del ecosistema CCMA( Tv3, Catalunya ràdio) i no arriba ni per fer publicitats. Aquest es el nivell