Publicitat
Comunicació · 31 de Maig de 2015. 13:25h.

"Xiular l'himne és xenofòbia antiespanyola"

El periodista Frédéric Hermel recorda que es va “sentir insultat” quan van pitar l’himne francès en un Espanya-França

"Xiular l'himne és xenofòbia antiespanyola"

Frédéric Hermel

El periodista francès Frédéric Hermel ha afirmat en el programa El Chiringuito de Jugones que la xiulada a l'himne espanyol a la final de la Copa del Rei d'Espanya "és xenofòbia antiespanyola perquè es xiula a tota la nació”.

Quan han tractat el comunicat del Govern espanyol, Hermel ha exposat que “pensem que el racisme i la xenofòbia són sempre contra els àrabs o els negres, hi ha racisme antifrancès i aquesta nit és racisme i xenofòbia antiespanyola. M'explico, l'odi a tot el que és espanyol: l'himne i el Rei".

Hermel ha añadido que “això és xenofòbia, de la mateixa manera que jo em vaig sentir insultat com a francès quan al Calderón es va xiular l'himne francès durant un partit Espanya-França".

Després que es llegís la definció de xenofòbia de la RAE -“odi, repugnància o hostilitat cap als estrangers"-, el periodista francès ha preguntat: “L’estelada què és?” “No som espanyols”, ha contestat ell mateix. 

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#21 A.Bassols, Bcn, 01/06/2015 - 22:00

Està clar que no n'es. Si Cat. fos independent si que seria, pero no es el cas. Es clarament protesta política.

#20 Miquel, Badalona, 01/06/2015 - 15:50

Aquest tipo cobra per dir el que diu. Li recomano que es quedi al seu país que prou feina té.

#19 joan, sabadell, 01/06/2015 - 11:27

Com pot ser xenofòbia si som del mateix Estat? Xenònob és el que odia els estrangers, no pas als compatriotes. Hem de ser més precisos (fins i tot en els insults).

#18 Meliq Salau, Reus, 01/06/2015 - 10:25

Ja s'han filtrat mesures que prendran les institucions hispàniques. Una que crida l'atenció és la del Tribunal Constitucional que redacta ja un dictamen establint que si n'hi haguessin més xiuladisses i un dels xiuladors ho demanés el vint-i-cinc per cent dels xiulets hauran de ser en castellà.

#17 Borrell ll, Girona, 01/06/2015 - 08:30

L'estelada que es? No som espanyols. ... I ser francès que es? No som espanyols ni cap altre cosa. Odiem la resta del món. Ser espanyol que es? Odien els francesos ? ... I els escocesos ? Odien els anglesos? Voler la independencia es odiar els demés? Cada estat odia tots els altres?