Publicitat

La Diputació impulsa una agència de notícies per a competir amb l'ACN

XN versus ACN

La seu de l'ACN, el dia de la seva inauguració

La Diputació ha creat, des de la Xarxa Audiovisual Local una nova agència de notícies d'àmbit català anomenada XN (Xarxa de Noticies). L'Agència està en disposició "d'oferir des de Serveis Generals, pensats pels mitjans de comunicació, fins a serveis segmentats, personalitzats o sota comanda, els quals van adreçats a tota mena d'Institucions, Empreses i mitjans de comunicació".
 
Dins d'aquests serveis, els clients poden comptar amb alguns com son "continguts personalitzats per als Canals de comunicació (interns o externs) de les Empreses o les Institucions (Webs, Canals de televisió per IP, News letters, Alertes, ...)";   Compra d'imatges (per a us intern o redifusió); Cobertures informatives (dins i fora del territori català)".
 
El servei de noticies de la XTVL (XN) "aporta una mitjana de 50 notícies diàries, 18.999 a l'any, a totes les televisions adherides. Un total  de 70 professionals (entre personal tècnic i de redacció) treballen per elaborar les noticies que la  XN ofereix". També reben imatges d'altres agències per poder cobrir informació d'Espanya i del món.
  
En el decurs d'aquest any el servei a Internet de la XN incorporarà, "a més de la informació que ara hi ha disponible, els vídeos de les noticies, tan en baixa resolució per pode ser visionats, com en alta resolució. Tan bon punt estigui disponible la podreu consultar la adreça: www.xn-noticies.cat ".

Destaquen "la descentralització de la producció. Els mitjans locals són els millors coneixedors de la realitat del territori on actuen. Ens nodrim en bona part de les informacions elaborades per aquests mitjans. El nostre model, doncs, esta basat en l'aportació i la compartició de continguts. L'equilibri territorial en el terreny informatiu, escapant-nos del centralisme barceloní que caracteritza sovint la lògica informativa d'altres agències i mitjans". 

"El fet de nodrir-se de les noticies producides per la nostre xarxa de televisions afiliades, ens garanteix un volum de producció elevat i continuat", afegeixen.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 josep, bcn, 26/05/2009 - 08:43

Normal, l'ACN esquerreja, doncs fa falta una que psoeciegi.
Segur que també competiran en qui paga menys als pobres treballadors.
Patetic...

#5 lluis, bcn, 25/05/2009 - 22:41

Una amoralitat pública més. No es pot esperar una altra cosa d' una istitució presidida per una persona desconeguda pels seus mèrits per tothom, menys per la De madre, que és la seva dona. Que torni CiU , si us plau !

#4 Desafecte( amb Barcelona), Sabadell, 25/05/2009 - 22:20

Ja n'hi ha prou de tants pessebres i menjadores.
FORA L'IMPOST DE SUCCESSIONS!

#3 PSOE=PP, Totalitarisme, 25/05/2009 - 17:14

El PSC vol controlar les notícies també, no tenen prou amb controlar els mitjans de comunicació. Només ha d'arribar a la gent allò que ells volen que arribi. El Gran germà, però que no ho facin amb els meus diners.

#2 Banyuts, Manresa, 25/05/2009 - 17:13

Sí, per exemple l'impost de successions, que és el més injust de tots. LLADRES.