Publicitat
Comunicació · 13 d'Agost de 2009. 17:06h.

Zapatero enfonsa Prisa i beneficia Mediapro

El Consell Ministres aprova la TDT de pagament

Zapatero enfonsa Prisa i beneficia Mediapro

Jaume Roures i Zapatero

Malgrat les diferències internes al Govern espanyol i del dictamen contrari del Consell d'Estat, Zapatero i el seu ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, han donat un nou cop a Prisa i han privilegiat als seus amics de Mediapro, amb l'aprovació pel Consell de Ministres d'un decret per regular la Televisió Digital Terrestre (TDT) de pagament. El primer de beneficiar-se de la mesura serà el grup audiovisual Mediapro, que va ser el primer en sol·licitar-la i que emetrà la Lliga, la Copa i la Champions pel canal Gol TV. La majoria de descodificadors s'hauran de canviar per poder funcionar amb el nou sistema de la TDT de pagament.

L'aprovació de la TDT de pagament, és a dir, de la competència directa de l'única plataforma de pagament existent fins ara a Espanya, pot ser el toc de gràcia per al grup Prisa, que va anunciar la setmana passada la ruptura de les negociacions amb Mediapro .

La vicepresidenta primera del Govern espanyol, María Teresa Fernández De la Vega, ha dit que la TDT de pagament servirà per "establir la igualtat de condicions" en el sector audiovisual. De la Vega ha qualificat la mesura d'"urgent i necessària" i ha remarcat que obrirà noves possibilitats de negoci per a les televisions i ampliarà l'oferta per als espectadors.

La TDT de pagament no compta amb el consens del sector audiovisual, ja que mentre La Sexta (Mediapro) es mostra favorable a la seva implantació, Sogecable (Prisa) considera que suposarà una transformació de l'actual model d'explotació de les televisions privades.

Gol TV es convertirà, així, en el principal rival de Sogecable i el seu nou Canal + Lliga. El primer costaria, segons el que va dir fa mesos Jaume Roures, president de Mediapro, uns 17 euros al mes, i el canal de Prisa, 15 euros. L'oferta d'ambdós en futbol espanyol seria pràcticament idèntica. L'avantatge de Gol TV és que també oferiria els partits de diverses lligues estrangeres.

El dictamen sobre l'assumpte que va emetre el Consell d'Estat indica que en aquests moments la regulació per decret de la TDT de pagament no té fonament legal suficient, vulnera la legislació de contractes amb l'administració, és precipitada, no respon a l'interès general i no està justificada per causes imprevistes o per noves necessitats en el sector audiovisual. Per això, conclou: "No procedeix elevar al Consell de Ministres per a la seva aprovació el projecte de reial decret pel qual es regula la televisió digital terrestre de pagament".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Guillém de Varòic, Varòic, 13/08/2009 - 18:23

Heu vist el que van treient del PP?...donç que es prepari el PSOE!!. Surtirem a dossier semanal.