Publicitat

Un catedràtic de dret diu que s'ha d'actuar amb el segon grau "amb extrema prudència"

Zasca als Matins

El catedràtic de dret processal Jordi Nieva ha justificat el segon grau pels dirigents independentistes presos, ha explicat que cal aplicar la normativa "amb extrema prudència" per evitar un pronunciament del Tribunal Suprem al respecte i ha recordat que "el límit de l'administració penitenciària és no fer il·lusòria la condemna".

Nieva, que ha participat aquest dijous en la tertúlia a Els Matins de TV3, ha rebatut l'argumentació de la dona de Jordi Sánchez, Susanna Barreda, explicant que malgrat la flexibilitat de la normativa, aquesta "s'ha d'aplicar amb una extrema prudència perquè ja no estem parlant de tribunals, sinó d'organismes administratius".

"La flexibilitat a l'hora d'aplicar les normes és molt gran, el que passa és que en aquest cas s'ha d'aplicar una extrema prudència perquè ja no estem parlant de tribunals, sinó d'organismes administratius i no podem oblidar la transcendència política tant els antecedents de les seves decisions" ha apuntat el catedràtic. "El límit de l'administració penitenciària és no fer il·lusòria la condemna, no fer com si la condemna no s'hagués produït, assumint que la condemna està fora de lloc" ha recordat.

"Si declarem un tercer grau directament, llavors ja no són competent els jutges de Catalunya sinó que qui és competent és directament el Tribunal Suprem. Quina serà la reacció del TS davant d'una decisió de l'administració penitenciaria que pot equivaldre a dir que hem posat una condemna de no sé quants anys i aquests pràcticament ja estan al carrer?" s'ha preguntat Nieva.

La dona de Jordi Sánchez, que ha participat en la tertúlia amb el catedràtic, ha defensat que era possible aplicar el tercer grau als dirigents independentistes presos pels fets del procés. "Creiem que una altra classificació era possible", ha manifestat. "Pensem que la seva situació podria haver tingut una altra qualificació, podrien haver estat en tercer grau des de ja, perquè pensem que moltes de les característiques ja les compleixen: tenen un entorn familiar i social acollidor, són capaços de trobar una altra feina, no són persones perilloses i no hi ha risc de reincidència" ha defensat.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 botifler1914, Waterpus , 13/12/2019 - 15:26

Que no son personas peligrosas lo dirán sus mujeres, pero a la sociedad catalana nadie nos ha hecho mayor daño que ellos.

#12 Very, a, 13/12/2019 - 09:10

Me atrevo a opinar que el tal Nieva va con el carnet de ERC en la boca, por eso defiende la decisión de la. Administración penitenciaria de Cat, en manos de ERC, por eso también tiene columna en el Periódico para opinar, y acude a la tertulia de Els Matins. La mujer de Jordi Sánchez en cambio es pesebre convergente. Me equivoco?

#11 Mikel, Gervnda, 13/12/2019 - 08:49

Es que a quien se le ocurre traer un catedrático de esta calaña a tvstreesss?

#10 arm, figueres, 13/12/2019 - 08:47

la dona de J Sanchez diu que no hi ha risc de reincidencia, qui deia que ho tornarien a fer ?

#9 Gordon Slim, somewhere, 13/12/2019 - 08:31

A ver, qué va a decir la mujer de Jordi Sánchez? Pues lo que más convenga a su marido. Y claro que hay riesgo de reincidencia y ellos lo han dicho muy alto y claro: "ho tornarem a fer".