Publicitat
Comunicació · 8 de Març de 2012. 17:04h.

Zeta proposa una retallada de l'11%

'El Periódico' qualificava d'"autopista al comiat" la reforma laboral

Zeta proposa una retallada de l'11%

Una portada d''El Periódico', després de les primàries al PSC a Barcelona

El Grup Zeta va proposar als treballadors d'El Periódico una retallada salarial del 10,9%, poc abans d'aixecar-se de la taula de negociació amb el comitè d'empresa aquest dimecres. Fa unes setmanes, l'empresa havia plantejat una rebaixa del 16%. Fonts sindicals han indicat a e-notícies que l'empresa va abandonar les negociacions després d'un recés i quan la diferència entre les dues parts era de només 300.000 euros anuals.

Per la seva banda, els representants dels treballadors van proposar una retallada del 7,5%, acompanyada d'altres mesures, la qual cosa es traduiria en un estalvi anual de 2,9 milions d'euros pels 3,2 en què valoren la retallada proposada per l'empresa.

Fa un mes, El Periódico assegurava en un editorial que la reforma laboral impulsada pel PP era "extremadament agressiva". I afegia que algunes mesures, com la liberalització dels ERO seran, "com a mínim a curt termini, font segura de destrució d'ocupació". "Autopista al comiat" era el titular de portada de l'edició del passat 11 de febrer.

A banda de la rebaixa salarial, el comitè d'empresa havia plantejat la congelació de l'antiguitat durant tres anys i eliminar fons dels cursos de formació i socials per aconseguir aquest estalvi de costos.

Després de trencar-se les negociacions, els 540 treballadors de les sis empreses que donen servei a El Periódico celebraran aquest divendres per la tarda una assemblea conjunta als centres de treball de Barcelona, Parets i Madrid. En aquesta assemblea, es proposarà un calendari de mobilitzacions on no es descarta una vaga, després del que consideren un "enduriment" de la posició de l'empresa.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Pere, BCN, 10/03/2012 - 18:46

Jo si fos d'ells aprofitaria i retallaria com a mínim un 100%, em baso amb la qualitat d'aquest fantàstic diari tan imparcial.

#4 Cínic pels anys que porto al món, Barcelona, 09/03/2012 - 17:11

Una cosa és el que es predica i un altra el que es practica. No és pas el mateix i menys en un país catòlic.
Quan els diaris eren un negoci el més intel·ligent era tenir un diari d'"esquerres" i un de "dretes". Tot quedava a casa

#3 Daserrout, BCN, 09/03/2012 - 12:45

El diari esquerranós per excel·lència que critica la reforma laboral del PP harà sense cap rubor l'aplicarà als seus treballadors.

#2 Treballador Ep, BCN, 09/03/2012 - 09:59

El que no s'entén és que s'autoritzin viatges a Austràlia, Malaisia i Japó per cursas de cotxes i motos que costen un dineral. La gestió és un desastre.

#1 Almogàver , La Sagrera , 08/03/2012 - 18:21

Els directius de El Pedorrico són empresaris com qualsevol altre.