Publicitat
Comunicació · 12 de Novembre de 2011. 19:36h.

Zeta va intentar vendre al tripartit la seva antiga seu

L'operació hagués significat 12 milions per a l'empresa d'El Periódico

Zeta va intentar vendre al tripartit la seva antiga seu

L'edifici del Grup Zeta

El tripartit havia previst la compra d'un edifici del Grup Zeta al carrer Bailèn de Barcelona per 12 milions d'euros, a tot just uns dies que perdessin les eleccions autonòmiques de novembre de 2010, segons informa El Mundo. Quan l'actual conseller d'Interior, Felip Puig, va arribar a la conselleria i es va posar al corrent de les converses sobre aquesta operació, va rebutjar dur-la a terme a causa de la precària situació de les arques de la Generalitat.

Quan el conseller Puig va assumir les regnes d'Interior va veure que estaven obertes unes negociacions entre el govern anterior i el Grup Zeta per a la compra de l'edifici, situat al número 84 del carrer Bailèn. Així ho testificava una carta que l'exdirector del Servei Català de Trànsit (SCT) del tripartit, Josep Pérez Moya, havia enviat a un directiu del Grup Zeta el 15 de novembre de 2010, tretze dies abans que se celebressin les eleccions autonòmiques que li donarien la victòria a CiU.

En aquella carta, l'ex director de l'SCT li feia saber que "després d'haver mantingut diverses reunions amb els representants de la propietat així com amb els representants de l'empresa Aguirre-Newman -empresa intermediària autoritzada per la propietat- li faig saber que considero adequada l'última oferta que ens va presentar, per import de 12.300.000 euros, impostos inclosos".

En aquella mateixa carta, Pérez Moya feia constar que l'acceptació de la xifra "queda condicionada a la tramitació del corresponent expedient d'adquisició d'immobles a títol onerós davant la Direcció General de Patrimoni", a "l'emissió de l'informe favorable per part de la esmentada Direcció General", així com també "a l'existència de crèdit suficient".

L'objectiu de l'anterior govern era comprar aquest edifici per situar-hi la seu administrativa del Servei Català de Trànsit i el Centre d'Informació Viària de Catalunya (Civicat). Quan CiU va guanyar les eleccions, Pérez Moya va deixar el SCT i, en el seu lloc, va assumir el càrrec Joan Aregio i Navarro, que va reprendre l'anterior correspondència amb el directiu del Grup Zeta, tot declinant, aquesta vegada, la compra de l'edifici.

En una carta de 28 de gener de 2011, Aregio li va escriure que "com a continuació de la carta" de l'anterior director, Josep Pérez Moya, "he de informar que l'actual situació econòmica d'aquest Departament no ens permet afrontar noves inversions". Per tant, li comunicava que "hem de rebutjar la seva oferta d'adquisició de l'edifici". Aregio s'acomiadava agraint "el temps i l'esforç dedicat per la seva part en aquest assumpte", apel · lant també a la seva "comprensió" davant "la situació econòmica que tots és-estem vivint".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#7 Joan, Sant Boi, 13/11/2011 - 22:18

I que passa ara amb La Vanguardia i tots els exemplars que compra el Govern de dretes?

#7.1 Terraxa, Terrassa, 14/11/2011 - 22:37

Exacte, aquest ha estat el detonant de la crisi i la causa primera dels milions d'aturats.

Subvencionar mitjans de comunicació amb calers públics hauria d'estar prohibit. Penat i tot. Ara, que als del Tripartit els cauria una pila d'anys vist el que van fer amb el Periodico.

#6 Joan, Vilardell, 13/11/2011 - 11:43

Però que ens passa? la dreta ens fa perdre els llocs de treball i encara els votem??? Som uns masoquistes que tenim el que ens mereixem. Si voleu un vot útil, qualsevol que no sigui ni PP ni CIU. Encara hi som a temps d'evitar el desastre

#6.1 Pere, Barcelona, 13/11/2011 - 13:08

L'esquerra ens arruina i encara els votem?...és obvi que als catalans ens va el sado des de fa segles.

#6.3 Terraxa, Terrassa, 13/11/2011 - 23:09

Joaneeeet, que el PP encara no ha guanyat, home!, encara mana el teu amic ZP, espera't al 20-N!!

#6.4 Joan, Barcelona, 14/11/2011 - 09:18

Perdona però els darrers 7 anys em sembla que ha governat "l'esquerra". Qui dius que ha fet perdre llocs de trball?

#6.5 Terraxa, Terrassa, 14/11/2011 - 22:35

kllns! i per què vols més esquerra?
Segons tu votar el psc/psoe és un vot útil,... ja m'ho diràs!
Sempre et quedarà Cuba, o Corea del nord

#5 emilio, a, 13/11/2011 - 00:00

Si el GrupoZeta pedia 12 millones el tripartito hubiera pagado 20.

#4 Carmen, bna, 12/11/2011 - 23:38

Els amics estan per això,o no és aixins?

#3 Martinet, Dresden, 12/11/2011 - 22:28

El Psoeriódico ha estat sempre l'encarregat de tapar-li les vergonyes al PSC-Psoe, de la mateixa manera que l'InMundo li tapa al PP.
Si encara resta un català que s'empassa les mentides d'aquests pamflets mesetaris, que s'ho faci mirar.
Però el seu xollo s'acaba: Ara hi ha internet!

#3.1 pepe, andorra, 13/11/2011 - 21:14

De momento lo unico demostrado empiricamente es q la prensa nacionalista catalana siempre ha mentido cuando le ha interesado al igual q los chicos de el mentiroso de cataluña, q es como se le llama en los circulos de prensa no adictos al poder. Y gracias a el mundo sabemos lo del GAL, lo de Filesa..